torstai 21. helmikuuta 2013

usean viikon kadoksissa ollut aurinko palasi viime päivinä takaisin. samalla palasi kirjoittamisvoimani, sillä sädekylpy uudistaa solut hetkeksi elämälle.

en löydä sanoja, kuinka vaikea tämä raskaus on.
käveleminen tuntuu siltä kuin kohtuun olisi tungettu piikkipallo. silmien taakse särkee, huimaa, väsyttää. en jaksa luetteloida enempää.

jos kelaan viime kuukausia taakse päin, en löydä hetkeä, jolloin olisin ollut aidosti onnellinen. kykyni tuntea onnea on tukahtunut, minä olen yksi kuollut meri. itken joka päivä ilman syytä ja syystä.
iltapakkasen saavuttua haluaisin lähteä juoksemaan kaiken tuskani pois, mutta sitten muistankin, etten ole kyennyt juoksemaan siitä lähtien, kun raskaustesti näytti kahta tummenevaa viivaa. oloni tuntuu riistetyltä.

jos katson tulevaisuuteen, en näe siinäkään punaista valojuovaa, joka toisinaan piirtyy valokuviin. minua pelottaa aivan kamalasti, etten jaksa tätä. että sydänkäyräni hidastuu ja vähitellen muuttuu tasaiseksi vedenvihertäväksi viivaksi, millainen se aivan aluksi olikin.

2 kommenttia:

 1. Kevät tulee ja joka päivä valosan aika kestää pidempään. Joka päivä pimeys tulee muutamaa minuuttia myöhemmin ja ehdit nauttia valosta joka päivä pidempään. Kevät vie lumen ja synkkyyden ja - okei, loska tulee ja se on vähä kakkaa - mut sen jälkeen ruoho kasvaa ja kukat puhkeaa ja tulee lämmintä.

  Vaikka nyt onkin tosi vaikeeta, voit yrittää ajatella kaikkea sitä lämpöä, joka tulee kun vaan päivät pitenee, ja yrittää sinnitellä tän hetkisen roudan alla vielä vähän pidempään. Lumi sulaa aina pois.

  Toivottavasti ehtisit raskauteenkin tottua tai siitä nauttia, edes pikkuisen. Mietin, että musiikki-ihmisenä tiedät ehkö jo(?) tai voisit olla kiinnostunu siitä, miten vauvat tulee tod. näk. kuuntelemaan samantyylistä musaa, mitä niille on sikiöaikana soitettu. Eli jos nyt oot kuunnellu tai kuuntelet paljon jotain tiettyä artistia tai bändiä, niin vauva ainakin tulee tunnistamaan musiikkityylin ja on todennäköstä, että se tulee pitämään siitä itsekin :))

  Milloin sun laskettu aika on?

  Vauva on jo nyt aika merkittävä osa sun elämää, mut jos haluat välillä ajatella muutaki ku raskautta, niin sun viikko kuvina olis tosi kiva idea :) olis kiva nähä, mitä asioita arkipäivääs kuuluu. Onks sulla järjestelmäkameraa? :))

  paljon haleja <33

  VastaaPoista
 2. kiitos paljon sanoistasi <3
  niin, kevät kyllä piristää kummasti. onneksi on jo nyt valoe enemmän ulkona.

  tiedän tosta musiikin vaikutuksesta. en tosin oo hirveästi jaksanut miettiä sitä, kun muut asiat pyörii päässä.

  heinäkuun alussa on laskettu aika.
  ja järkkäri löytyy kyllä :) tuo viikkoni kuvina voisi olla tosin vähän tylsä postaus, kun ei mun elämässä hirveästi enää tapahdu. :D mutta voisin silti tehdä sen. :)

  VastaaPoista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.