keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

ne eivät ymmärrä, miten sanoilla voi halkoa arpia auki kuin kvartsia kalliosta. kun joka päivä kuulee jotain negatiivista vartaloonsa liittyvää, ei sitä niin vain sivuuta.
"sinulla ei ole oikeastaan hätää, jos painosi laskee raskausaikana, koska se on noussut jo ihan riittävästi"
"sulla on kauheen isot rinnat"
"taas sun maha on kasvanut"
"onpas nämä raskausarvet kivassa järjestelmällisessä rivissä tässä pitkin vatsaasi"
"onko sinulla muuten jonkinlaisia vaikeuksia hillitä mielitekojasi tai oletko syöny enemmän kuin yleensä, kun tämä paino on noussut niin"

eilen kirjoittaessani tätä minua alkoi naurattaa nuo kommentit, sillä ne ovat niin järjettömiä. painoni kuuluukin nousta, ei se saa olla laskusuunnassa. mutta nyt on taas epävarma hetki, jolloin haluaisin vain turvaan itseltäni. tällaisina hetkinä kaipaan, kaipaan todella siipiäni, jotka humisivat kuin vedenvihreällä kolibrilla: sitä, mitä en saisi.

yritän kaikkeni, että saisin noudatettua ateriasuunnitelmaani ja syön herkkuja, vaikka ahdistaa. syön monipuolisesti, vaihdoin salaatinkastikkeenkin oliiviöljyyn, vaikka vielä kuukausia sitten en olisi kuvitellutkaan. ei ole enää mitään, mitä välttelisin. ajattelen itseäni ja vauvaani kaikessa.

aikoinaan sairastuin syömishäiriöön nopeasti ja rajusti vain muutaman väärän sanan vuoksi. nyt näitä sanoja alkaa olla liikaa - ne täyttävät akvaariomaailmani, jossa on korallivärejä ja liehuvia kasveja. elämää ja kauneutta. minulla on tulevaisuus ja paljon ihania asioita tulossa, mutta silti en voi unohtaa sitä, että kaikki sanovat lihavaksi (eivät sano, mutta sairaus kääntää sen niin).

8 kommenttia:

 1. ymmärrän, että tuommoista on mahdotonta täysin sivuuttaa, mutta koitathan kuitenkin?
  milloin on muuten laskettu aikasi?(:

  pidä pää pinnan yläpuolella.<3

  VastaaPoista
 2. minä en vieläkään ymmärrä miten ihmiset ovat niin julmia. Sinä olet raskaana, tottakai sinun mahan ja rintojen kuuluu kasvaa ja painon nousta!

  kuten kikka sanoi; <3

  VastaaPoista
 3. en osaa edes kuvitella kuinka ahdistavalta muiden sanat voi sulle kuulostaa, mutta ei ne pahalla sitä sano. paljon jaksamisia.

  susta tulee varmasti hyvä äiti.

  VastaaPoista
 4. tsemppejä kovasti <3 luota itseesi, olet ihana.

  VastaaPoista
 5. kovasti tsemppiä, yritä antaa tuollaisten kommenttien mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, vaikka se olisi vaikeaa. olet vahva ihminen <3

  VastaaPoista
 6. Ymmärrän täysin miten sanat voi satuttaa ja miten sairas mieli kääntää ne tarkottamaan ihan muuta. Suosittelen, että sanot seuraavan kerran ääneen, että sua ahdistaa. Kenelläkään ei pitäis olla oikeutta puuttua sun painoon tai ulkonäköön tia mihinkään, ja kuten edellä olevat sano jo, se on naurettavan absurdia koska sä.olet. RASKAANA. (vauva siellä masussa kasvaa, et sä liho!)

  Nyt paljon tsemppihaleja, oot loistava <3

  VastaaPoista
 7. Minäkin uskon, että sinusta tulee hyvä äiti. Sinussa on niin paljon kaunista ja olet rohkea. Voit opettaa sellaisia asioita maailmasta mihin niin moni ei pysty. Ja sinulla on tarjota rakkautta.

  VastaaPoista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.