tiistai 2. heinäkuuta 2013

hämärää


toissapäivänä kävelin puron viereistä polkua, jonka varrella on rykelmä puutarhapalstoja.
vuorikaunokkeja, siperianunikoita ja pioneja iltaruskon tyyneydessä, muhkeita mansikoita kypsymässä, ohdakeperhosia lentämässä.
taivas ui kohtalokkaansinisessä musteessa, kuin jotain arvaamatonta olisi tapahtumassa. mietin, että tänne on jäämässä jotain - en vain tiennyt vielä mitä.

eilen kirpaisi sitten kovaa. en päässyt hakemaani kouluun. tulevaisuuteni ammottaa tyhjyyttä. olisi ollut lohdullista saada paikka ja tietää, että äitiysloman jälkeen voin palata opiskelemaan sitä, mitä rakastan. koko kevättalven harjoittelin pääsykokeisiin, minkä raskaudelta pystyin, enkä silti ollut tarpeeksi. en voi pyrkiä enää uudestaan, koska kyseinen koulutusohjelma lakkautetaan kaupungistamme.

haave opiskelupaikasta oli se, mikä jäi puutarhan uhkaavan kauniiseen hämärään.

14 kommenttia:

 1. Et ole ainoa vailla opiskelupaikkaa, etkä ainoa jonka tulevaisuus on yksi tyhjä, ahdistuksen aukko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olet oikeassa. joukossa on muitakin yhtä paljon yrittäneitä ja pettyneitä. kurjaa, ettei sullakaan ole opiskelupaikkaa. :(
   eksyin muuten tänään pitkästä aikaa blogiisi. paljon voimia sulle. <3

   Poista
  2. jep, ei opiskelupaikkaa ja koko syksy tuntuu ahdistavammalta kuin mikään ikinä elämässäni

   Poista
  3. voi ei, sinullakin. :(
   tämä on niin väärin. se, että yrittää parhaansa, tekee kaikkensa eikä saa mitään tilalle.
   mulla on ihan samanlaiset fiilikset kuin sulla. iso voimahalaus sulle. <3

   Poista
 2. Tulevaisuudessa on kuitenkin lapsi ♥
  Uskon, että vielä jonain päivänä pääset opiskelemaan omaa intohimoasi.

  Tsemppiä oikein kovasti - Jarno -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kannustuksestasi. :)
   toivon, että pääsen sitten joskus ja ehkä parempaankin paikkaan.
   jaksamista päiviisi. <3

   Poista
 3. Nyt sanon suoraan, ja anteeksi karu kielenkäyttö, mutta ihan vitun perseestä ettet saanut haluamaasi opiskelupaikkaa. Olisit sen ansainnut ja se olis ollu sulle hyväks, ja nyt mietin kenen pääsykoeihmisen ovelle menen kirves kädessä heilumaan, harmittaa puolestasi sen verran.

  Ainakin voit kansanopistossa tai avoimessa yliopistossa opiskella jotain, vaikket sitten juuri sitä mitä olisit eniten halunnut. (Jos se oli musaa, niin ehkä soitat itseksesi tai käyt tunneilla tai sävellät? vaikkei se sama asia tietenkään ole.)

  Paljon halauksia !!!!! Ens vuonna yrität johonkin toiseen paikkaan ja varmasti pääset, jos päätät jo nyt että' pääset. Onneksi sulla on ihana perhe ja kaverit ja kaikki tukemassa, joten selviydyt ihan varmasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihana, miten myötäelät tätä pettymystäni. kiitos rohkaisustasi. <3

   jotenkin mä uskon, että kun haastattelijat näkivät mun olevan viimeisilläni raskaana pääsykokeessa, ajattelivat ne antaa paikan jollekin toiselle, koska en kuitenkaan olisi voinut ottaa paikkaa vastaan vielä tänä syksynä. tai ainakin toi varmasti vaikutti jonkin verran valintaan, vaikka tietysti se johtui eniten siitä, etteivät pisteeni riittäneet. eniten tässä harmittaa se, että pyrkijöitä oli vain neljä, joista kolme pääsi, ja olin ainoa, joka ei päässyt.

   mutta kiitos vielä. <3 en vain nyt uskalla vielä miettiä, minne sitä pyrkisi, kun vauva tulee viemään suuren osan ajastani. masentaa. :/

   Poista
 4. Sulla on tulevaisuudessa lapsi, ei tyhjyyttä. Ja voihan olla, että äitiysloman jälkeen haluat jäädä vielä hoitovapaalle, 9kk vauva on kuitenkin pieni vielä. Mutta harmi, ettei haluaamasi koulua ole enää tarjolla myöhemmin ja se näi noin pienestä kiinni (kolme neljästä). Elämä on tarkoittanut elämällesi jotakin muuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin olen vähän ajatellutkin, että olisin lapsen kanssa kotona pari vuotta ainakin. tai sitten, että mies voisi olla jonkun aikaa.
   mutta silti harmittaa isoin kirjaimin, kun kuitenkin yritin koko taidoillani.
   ehkä se on tosiaan niin, että elämälläni on joku muu tarkoitus kuin tämä koulutus.

   Poista
 5. Minulle kävi aivan samoin. Ainoa unelma, tein aivan älyttömän määrän työtä ja silti ..äh.
  Kovin turhauttavaa.

  Voithan muuttaa myöhemmin. Olet nuori, muista se, sinulla on oikeasti kaikki aika maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikä :(
   voin todella samastua sun pettymykseen. tein itsekin työtä paljon. uskon, että sun hakemasi koulu ei ollut mikään helppopääsyinen. taso on kova näillä aloilla. äh, mua oikeasti nyt harmittaa sun puolesta, koska tiedän, kuinka valtavan työn olet tehnyt itsesi kanssa ja muutenkin harrastuksesi kanssa. olet sen luonteinen.
   paljon voimia, toivottavasti sulla on varasuunnitelmia. <3

   Poista
 6. Olet ihanan tsemppaava ja kaunis luonne. Komppaan vielä 'kkkk':ta, että muista olevasi nuori ja sulla on aikaa. Mullakin oli huono tuuri koulun puolelta.. Muista antaa aikaa itsellesi, olet tärkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kauniista sanoistasi. <3
   kurjaa, että sullekaan ei auennut opiskelupaikkaa. :( niin paljon lahjakkaita ihmisiä jäi taas ilman opiskelupaikkaa. ehkä sullekin on joku muu suunnitelma tälle vuodelle elämässäsi.
   paljon voimia sinulle. <3
   ps. sulla on ihana värjäys hiuksissa, jos tuo on kuvasi. :)

   Poista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.