torstai 7. marraskuuta 2013

oireet (oksentelu, epämääräinen vatsakipu) ovat palanneet lääkityksestä huolimatta. oksettaa, oksennan, iho kutisee, laihdun (viikossa -3 kg). lääkäri sanoi, että olen kalpea ja kurkku on turvonnut. yleensä nukahdan vasta aamuyön viimeisinä tunteina.

lähete tähystykseen ja ultraan lähtenyt. en voi enää ymmärtää. olenko taas saanut väärän diagnoosin? todennäköisesti kyllä. pahinta on se, kun kukaan ei osaa sanoa mitään; elän jatkuvassa tiedottomuudessa.

8 kommenttia:

 1. Täytyy toivottaa voimia ja tsemppiä sinne! Täällä kamppailee saman vaivan kanssa oleva erityisen väsynyt ihminen. Samat oireet, sappi poistettiin - leikattiin kahteen kertaan elokuussa ja edelleen kamppailen tämän kanssa. Tähystykset, ultrat kaikki tehty moneen otteeseen ja niissä ei löydy mitään.. ainoastaan jatkuvasti koholla olevat maksa-arvot tämän hetkinen löydös.. ja kaikkien lääkärien kommentti on etteivät tiedä mikä on ja mitä tehdä.

  Ei lohduttava tieto sulle, mutta haluun toivottaa sulle super paljon haleja ja jaksamisia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho. kamalalta kuulostaa sinullakin. :(
   en olisi uskonut, että löytyy joku muu, jolla on samanlaisia oireita (ja vielä näin nuori).
   mitä oireita sulla on kaikkiaan?
   mulla myös ainoana tän hetkisenä löydeksenä lievästi kohonneet maksa-arvot, joskus löytyi myös kohonneet sappiarvot, mutta ei tällä hetkellä.
   onko sun maksasta otettu koepala?

   paljon, paljon jaksamista ja voimia sinullekin!! <3

   Poista
  2. Onko sulla Saara otettu magneettikuvaa tai tehty varjoainetutkimusta tiehyekivien varalta? Kun maksa-arvot kerran koholla.

   Poista
 2. Hirveää! :( Ei ihme, että on toivoton olo. Itseäni kuumottaa kuun lopussa oleva erikoislääkärin tapaaminen. Mielenterveysasiat siis kyseessä.

  Tuli muuten mieleen, että jos joskus jaksat ja haluat, niin kertoisitko tarkemmin herkkyydestäsi? Olen erityisherkkä itsekin ja nyt aihe on Suomessa saanut jonkin verran huomiota. Olen fb:ssä suljetussa HSP-ryhmässä ja siellä on hienoja keskusteluja aiheesta.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa ihan kauhealta :'( Toivon sydämeni pohjasta, että paranet pian! Tulin oikeastaan ilmoittamaan blogissani olevasta haasteesta, mutta se tuntuu nyt kovin epäoleelliselta asialta...

  VastaaPoista
 4. Voi kun sun olo paranisi pian <3

  VastaaPoista
 5. Anteeksi viivästynyt vastaus, kaikki alkoi tosiaan elokuun alussa, jolloin tuli ensimmäinen kamala kipukohtaus, sillon kaikki arvot oli ok, muutama päivä siitä maksa-arvot koholla, kaikki maholliset tutkimukset on tehty ja sappi tosiaan poistettu. Nyt olin taas kipujen takia sairaalassa ja otettiin natiivi röntgenkuva mahasta ja löytyi joku laajentuma paksusuolesta joka siis vaatisi jatkotutkimuksia.. lämpöilyä on ollu koko ajan vatsakipujen lisäksi, mutta leikannut kirurgi totesi, ettei kannata lämpöä mittailla. Ja tosiaan myös flunssaa ollut koko ajan ja painoa tippunu elokuun alusta -34kg. Ja joo, tässä ollaan edelleen, eli painoahan oli siis tosi paljon _liikaa_ aiemmin, mutta olishan se laihtuminen voinu jotenki muutenki tapahtua.. ja tosiaan oksentelua mulla myös!!! Onko sun vaivoihin vieläkään mitään selitystä löytynyt? :/ Mulla tosiaan myös sairaalassa ekana vaan diapamia (eli rauhoittavaa) ja muitakin vastaavia lääkkeitä ja mullakin monesti psyykettä epäilty aiemman sh - taustan vuoksi.. joten nyt voin kerrankin sanoa, et tiedän tosiaan miltä sinusta tuntuu :/

  Voimia tosi kovin!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no huh. kuulostaapas kamalalta toi sun tilanteesi :/ oletko saanut sisätautipolille lähetteen? toivottavasti, ettei tuota tutkittaisi arvauskeskuksesta. järjetön painonlasku! ei kai ne lääkärit siinäkin vetoa sun sh-taustaasi? mua pistää niin vihaks nää lääkärit, jotka ikuisuuden vetoaa mt-ongelmiin fyysisissä oireissa. oot varmaan saanu tosi ilkeää kohtelua sen suhteen - niin kuin mäkin.
   hyvä, että sulla löytyi nyt jotain, josta lähteä purkamaan tätä oireistoa. aika tyhmää, ettei oo aikaisemmin ottaneet sulta röntgeniä mahasta :/

   joo, no mun oireet eivät ole kuitenkaan samanlaiset kuin sun. musta on otettu keuhkoista kuvat, verikokeita ja astmakokeet. ja näiden perusteella lääkäri väittää, että olisi psyykkistä, kun ei oo mitään löytynyt.

   en tiedä, uskotko Jumalaan, mutta hän pitää kyllä susta huolen. <3 voimia hirveästi <3 toivon, että asiat etenisivät sun kohdalla nyt nopeasti.

   Poista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.