perjantai 14. helmikuuta 2014

juuri kun ajattelin, ettei ole hetkeen tullut käytyä lääkärissä, piti lähteä eilen päivystykseen. aamulla oli noussut golf-pallon kokoinen patti ihooni. tarkoitukseni oli ollut lähteä tunnelmalliselle illalliselle rakkaan kanssa, mutta illan pimentyessä nousi kuume; särkyä joka solussa.

istuessani monta tuntia kolkonvalkoisessa odotustilassa mietin, olenko ainoa, jonka elimistö pettää tasaiseen tahtiin. olen kerännyt tulehduksia ja sairauksia kuin kärpässieni myrkkyä. miksi minä, taas minä.
sydämeni kipuili katsoessani kuvia vauvastani. onneksi rakas tuli seurakseni kolmen tunnin odotuksen jälkeen ja sain painaa pääni hänen olkapäätänsä vasten ja syödä suklaata.

kun nuori mieslääkäri sanoi, että haen puudutuspiikin ja leikkausveitsen, nauroin, ettet ole tosissasi. sattui niin, kun puuduteaine ei imeytynyt kunnolla tulehdusrauhaseen ja tunsin veitsen pistävät viillot. lyötiin antibioottiresepti käteen, seitsemäs vuoden sisään.

lähdimme valaistusta rakennuksesta pois. nauroin, ettei tämä ole todellista, vaikka olisin vain voinut itkeä kivusta ja epätoivosta. liikenne oli hiljentynyt, ajoimme hiljaisina kotiin.

6 kommenttia:

 1. voi ei :/ voin vain kuvitella miten turhautunut mahdat olla tuohon jatkuvaan sairasteluun, kuulostaa ihan hirveän kurjalta. toivottavasti sinut saadaan pian oikeasti kuntoon.

  sinulla on aika samanlainen siis kotona, hoitovauvani on myös poika, nyt jo 8kk. :) kaikki sanoivat, että vauvakuumeelleni tekee vauvanhoito hyvää, "siinä se kuume karisee kakkavaippoja ja pukluja siivoillessa", mutta ehei - eivät minua ole ikinä vauvan sotkut/eritteet/tjm häirinneet. enkä oikein ymmärrä, miksi kaikki tuntuu häiritsevän.
  on ne kyllä ihania :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen tosi turhautunut, ahdistunut ja väsynyt vähän. :( en sitten tiedä, laskiko raskaus/imetys niin paljon immunitettiani, että olen altis kaikille taudeille.

   oivoi, pieni hoitovauva. <3 ei munkaan mielestä se ole ällöttävää. ei sitä tule hirveästi ajateltua edes. susta tulisi niin ihana äiti. <3

   Poista
 2. Voi että :-( tuskin auttaa kauheesti, mutta voimia kovasti <3

  VastaaPoista
 3. miten voikaa olla... melko surullista luettavaa nämä merkinnät jatkuvista sairasteluista, kun olisi muuten varmasti paljon ihanaa kirjoitettavaa vauvan syntymisen myötä. uskon kuitenki, että sulle ja teidän pikkuperheelle on luvassa vielä jotain mahtavaa, kunhan koettelemukset nyt siirtyisi syrjään - ansaitset roimasti valoa ja onnea elämääsi !

  VastaaPoista
 4. ..mun täytyy taas todeta, että samassa tilanteessa ollaan! mullakin taas tällä viikolla jo kaksi vietettyä yötä ensiavun monitoreihin kiinnitettyinä- syynä tuntematon. Kovasti tsemppiä sulle ja toivottavasti vastoinkäymiset olisi sun osalta pian ohi! Olisit niin ansainnut onnellisen ja kivuttoman elämän <3

  VastaaPoista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.