sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

vauva 8kk

minun olisi pitänyt aloittaa vauvapostaukset jo 1kk alkaen, mutta ei siinä sairaala-lääkekierteessä ehtinyt miettimään kuin päivästä selviytymistä.

8kk-lääkärineuvola

paino: 7455g
pituus: 69,5cm

paino ei ollut taas(kaan) noussut tarpeeksi, samat blaablaa-lauseet. minkäs sille voin, en voi häntä väkisinkään syöttää enempää. kaikki oli muuten kunnossa.
pinsettiote löytyi jo, kun tähtisilmä sai helminauhan sormiinsa. ryömimistä hän ei lääkärille näyttänyt, kurotti vain lelun lattialta venyttämällä itsensä ääriasentoon. kuuloa testatessa vauvaa ei kiinnostanut piippausääni, mutta kyllä hän oikeasti kuulee hyvin.

olin aika häkeltynyt, kun vauva jokelteli neuvolan aulassa muille vauvoille ja nauroikin. hänestä on tullut sosiaalinen.

uni ja ruoka

yöherätyksiä on yhä 3-5 kertaa. vauva menee nykyään aikasemmin nukkumaan, klo 22-23 ja herää 08 aikoihin. lisääntyvä valo laittaa vauvankin sisäisen kellon heräämään aikaisemmin. mutta muutamana yönä ensimmäinen unipätkä on ollut 3-4 tuntia, kun ennen se oli vain 2h.

soseet uppoavat herraan paremmin, vaikka välillä on edelleen pelkkiä "maitopäiviä". sormiruokaakin olen jo antanut: kurkkua, porkkanaa, maissinaksuja.

kehitys

poika kehittyy hurjaa vauhtia. ryömiminen on nopeampaa ja tekniikka hallussa. tähtisilmä viihtyy myös konttaus- ja karhukävelyasennossa, mutta eteenpäin ei vielä mene.
puheen kehitys on vauhdittunut. vauva tunnistaa ainakin jo viisi sanaa. kun häneltä kysyy:
"missä on kuva, jossa on sinä, äiti ja isi?"
hän osaa kohdistaa katseensa heti seinällä olevaan julisteeseen. olen aika häkeltynyt, kuinka paljon hän jo ymmärtää. vauva tapailee äiti-sanaa, mutta aivan selkeästi sitä ei ole tullut.
myös lauseen "tuu tänne" hän tietää ja ryömii aina luokseni.
vauva osaa vilkuttaa, kun joku lähtee.

eroahdistusvaihe

se on nyt pahimmillaan. jos menen suihkuun ja vauva jää isänsä kanssa olohuoneeseen, hän tulee perässäni. vapaapäivinä, kun saan nukkua pitkään, vauva käy vähän väliä makuuhuoneen ovella katsomassa, olisinko jo herännyt. jos katoan näköpiiristä hetkeksi, hän alkaa heti ääntelehtiä ikävästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.