tiistai 27. toukokuuta 2014

vauva 10 kk

10kk-neuvolan mitat:

paino: 7850g
pituus: 71,8cm

käytiin kasvukontrolli-neuvolassa. pieni poika meillä on, mutta kasvaa ihan hyvin omalla käyrällään. hitaasti, mutta varmasti.

ruoka & uni

tähtisilmä on saanut uusia makuelämyksiä. esim. lohta ja maustamatonta jogurttia. sormiruokana raejuustoa, persikkaa jne.

lohiaterian jälkeen raukka heräili yöllä tunnin välein. en uskalla antaa hetkeen uudestaan, vaikka neuvolassa sanoisivat mitä. kananmunastakin tuli joskus sama reaktio.
muita mahdollisia allergia-aineita on banaani ja persikka, joita hän ei suostu syömään.

vauva syö noin neljä kertaa päivässä, sen lisäksi imetän ja ennen nukkumaanmenoa annan lisäksi korviketta.

meillä heräillään nykyään öisin 2h-1h välein. joskus harvoin tulee 3h pätkäkin. olen nii-in väsynyt. lastenlääkärillä ollaan käyty, mutta mitään sairauteen viittavaa ei löytynyt.
päiväunia vauva nukkuu kahdet, yhteensä n. 3-4h.
kun miehelläni alkaa kesäloma, aion kokeilla yöimetyksen lopettamista, jos se rauhottaisi öitä vähän. tätä lääkärikin suositteli.

vaatekoko

bodyissa ja paidoissa 80cm. housuissa 74cm.

kehitys

vauva osaa koota kolmen palikan kokoisen tornin. joka kerta kun hän saa yhden palikan toisen päälle, hän katsoo minuun hymyillen ja sanoo: "höy!"

kävelee hyvin tukea vasten ja samalla penkoo laatikoita yhä enemmän. erityisen kivoja leluja ovat vessanpönttö, roskakorin roskat ja kodin elektroniikka. ja äidin puuterit, joista kolme on jo murusina.
vauva sanoo selkeästi "äiti", mutta vain silloin kun on hätä (eli äiti menee vaikka ulos kävelylle, ja hän jää kahdestaan isin kanssa).
on sanonut myös "iti".

vauva matkii paljon. hytkyy iloisena Robinin tahtiin. jos soitan Apocalypticaa, alkaa lohduton itku. ilmeisesti liian surullista musiikkia.

ensimmäinen hellyyden osoitus äidille

usein silitän vauvan päätä ja sanon "ai, vauvaa".
eräänä päivänä luimme yhdessä kirjaa, jossa sai silittää hiirtää. silitin ja sanoin: "ai, hiirtä."
tähtisilmä puski päänsä omaani vasten ja tein hänelle samoin.
hän pyysi silitystä vielä uudestaan. onnenkyyneleet sinersivät poskillani.

ps. kiitos ihanista postausehdotuksista. vauva-aiheisia erikoispostauksia on tulossa lisää, myös jonkun novellin ja runoja aion kirjoittaa. luova ajattelu vain tökkii pahasti näillä univeloilla, mutta enköhän jotain saa aikaiseksi. vielä ehtii osallistua ballerina-arvontaan, johon osallistuneita on tähän mennessä vain 9. 

11 kommenttia:

 1. voisitko tehdä postauksen uskostasi? (: Jotain sellaista, että miten uskot, miksi uskot ja miten se näkyy arjessasi? ja ehkä oletko uskonnollisesta perheestä/ovatko läheisesti nyt uskossa (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ideasta. :) yhden postauksen olen jo tehnyt uskostani (löytyy oikeasta palkista), mutta voisin toki tehdä vielä uudemman. :)

   Poista
 2. Voi, miten kivoja pilkahduksia teidän vauva-arkeen :') Varsinkin tuo Apocalyptica-juttu.. miten eläytyvä lapsi! Toivottavasti nuo teidän yöheräämiset vähenee jollakin konstilla ja pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihi <3 :)
   no niin, sanos muuta. kyllä vähän jo väsyttää, kun ei oo vuoteen nukkunut kunnolla.

   Poista
 3. Paljon voimia yöimetyksen lopettamiseen! Toivottavasti se helpottaisi ja rauhoittaisi teidän yönne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon! <3
   saa nähdä, mitä siitä tulee. toivottavasti rauhottaisi yöt.

   Poista
 4. Vietin tunteja tutustuen blogiisi ja ryhdyin ajattelemaan, miksi juuri sinä olet saanut osaksesi kaikki nuo vaileudet. Tulin sitten siihen tulokseen että Herra kuormittaa ne, keiden tietää kestävän. Vahva ihminen kun olet, luotan, että kestät kaikki nuo vaikeudet murtumatta. Tulet vielä terveeksi!♡
  Itselläni anoreksia ei johtanut edes alipainoon, sillä minun täytyi näyttää muille syöväni tarpeeksi. Aloin pikkuhiljaa nauttia joka annoksesta ja huomasin ettei anoreksiatouhussa ole mitään järkeä.
  Voimia ja jaksamisia sulle sekä kaikkea hyvää perheellesi.
  T. 13-vuotias vantaalainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi, kiitos ihanista sanoistasi! <3
   hienoa, että olet oppinut jälleen nauttimaan ruoasta. eihän syömishäiriössä mitään järkeä olekaan, se vie vain pois elämästä.
   kiva, että tutustuit blogiini :) eiköhän kaikki vielä muutu paremmaksi. <3

   Poista
 5. Tähtisilmä on aivan ihana, niinkuin taas kerran totean sinunkin olevan! <3 en saanut unta, joten eksyin selailemaan kirjoituksiasi. Olen niistä kiitollinen, sillä tunnut katselevan maailmaa niin kovin samalla tavoin kuin minä, ja se rauhoittaa kiireellisen arjen keskellä mieltä. :) minuakin kiinnostaisi sama aihe, kuin tämän postauksen ensimmäistä kommentoijaa, mutta jos se on liian henkilökohtaista, niin ei haittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi että, kiitos sanoistasi! <3
   itse olet ihana :)
   jännää, että sinäkin katselet maailmaa niin kuin minä.
   ei se usko-postaus ole liian henkilökohtaista. :) mielelläni kirjottaisin siitä aiheesta blogiiini enemmän. toivottavasti sait lopulta unen päästä kiinni! <3

   Poista
 6. Meillä on kanssa tuo robin niin kova juttu :D Aina kun tulee hätä, niin itketään robinia ja kun se soi, niin itku loppuu kuin seinään.

  VastaaPoista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.