torstai 15. toukokuuta 2014

ystäväni sai vauvan. olen yrittänyt iloita, mutta kateus roihuaa sisälläni kuin aurinko ikimustassa avaruudessa. niin kuin aina kuullessani jonkun muun vauva-arjesta. 
hänen vauvansa nukkuu paremmin kuin minun kohta vuoden vanhani. viime yönä tähtisilmä heräsi tunnin välein ja aamuyöstä huusi 1,5 tuntia. mikään ei auttanut. hän on muutenkin heräillyt paljon, mutta tällä viikolla nukkuminen on muuttunut katastrofaaliseksi. 

on tosin paljon tapahtunut muutoksiakin, jotka saattavat vaikuttaa. olen aloittanut lääkkeen, joka on poistanut lähes kaikki fyysiset oireeni täydellisesti (ja josta olen äärettömän kiitollinen yksityislääkärille). vauva on maistellut maitotuotteita ja kalaa. 
mutta silti, en jaksa, en jaksa herätä 10 kertaa yössä. vauva tietysti on koko päivän pirteä, leikkii palikoilla, kun minä istun matolla ja tunnen silmäluomien valahtavan alas joka kymmenes sekunti.

tunnen myös kateutta, että olen kuluneen 10 kuukauden aikana saanut kärsiä kohtutulehduksen, emätintulehduksen, viisaudenhampaan tulehduksen ja leikkauksen, mahaportin tulehduksen, kilpirauhastulehduksen ja struuman (liikatoiminnasta vajaatoimintaan), bartholin rauhastulehduksen ja nyt refluksitaudin. aiemmin en tiennyt puoliakaan näistä taudeista. ja vähempikin olisi riittänyt. 

tänään kun vaunujen kanssa ulkoillessa tuntui, että koko maailma kaatuu päälle, mieleeni kumpusi kirkas ajatus:
"maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman."
niin Jeesus sanoi jäähyväispuheessaan.
hän on voittanut kivun, kärsimyksen, sairaudet, ahdistuksen - hänessä on elämä.

kaikesta väsymyksestä huolimatta haaveeni on vihdoin puhjennut kukkaan, gerberanpunaiseksi tähdeksi - saan viettää oireettoman kesän.

9 kommenttia:

 1. Tämä ei ehkä helpota, mutta myös täällä Esikoinen oli huono nukkuja 4kk eteenpäin, parhaimmillaan ennen puolta yötä herätyksiä oli 10krt. Jossakin välissä nukuin lattialla ja pidin poikaa kädestä kiinni että sain nukkua edes tunnin putkeen. Mitään syytä ei löytynyt, mikään unikoulu ei auttanut. Mutta aika auttoi. Nyt 3-vuotiaana herää enää 1-2krt eli saman verran kuin veljensä 4kk.. toisaalta jotenkin pelolla odotan muuttuuko yöt pian yhtä rikkonaisiksi kuin veljellään samassa iässä

  En tiedä miksi halusin jakaa tuon, mutta. Anna itsellesi lupa olla väsynyt. Nuku kun mahdollista. Ja yritä jaksaa. Aika helpottaa. Ja onnea lääkkeestä! (Olipa hassun kuuloinen lause)

  VastaaPoista
 2. Voi ei, voimia sulle <3 toivottavasti Tähtisilmä alkaa nukkumaan paremmin. :) Sun blogi on ihana, jatka samaan malliin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos tosi paljon! <3 kiva kuulla, että tykkäät. :)
   eiköhän se viimeistään vuoden päästä nuku jo paremmin. :)

   Poista
 3. Luulen, että nyt ollaan lähellä aikaa jolloin Jumala antaa oikeuden astua esiin ihmisten kohdalla jotka vaikeista ajoista huolimatta huutavat häntä avukseen. Toivon että näin on sinunkin kohdallasi oleva. Äläkä suotta ole katkera, oma tähtisilmäsi on korvaamaton yksilö jolla varmasti on oma tehtävänsä sinunkin elämässäsi pienenä suurena opettajana <3

  VastaaPoista
 4. Täällä myös ajoittain todella huonosti nukkuva samanikäinen vauva. Syy tosin on meillä selvillä, allergiat ja allerginen refluksi.. Myös korvatulehdus valvotti isompaa lasta aikoinaan, aiheutti juurikin jatkuvaa heräilyä ja kipuitkua. Voisiko pikkuisella olla jotain vatsavaivaa tms? Tai hampaita tulossa? Auttaako särkylääke? Voimia. <3

  VastaaPoista
 5. Voimia hurjasti! Milloin olet viimeksi saanut edes yhden kokonaisen yön putkeen unta - olisiko esim. mahdollista, että ystävät tulisivat hoitamaan vauvelia vain yhdeksi yöksi niin, että sinä saisit nukkua?

  Niin monessa kohtaa kolahti. Niin monta "miksi minä" kysymystä, niin paljon opittu tietoa mitä toivoi ettei koskaan tarvitsisi tietää. Täällä siis tiedetään täsmälleen, miltä em. tuntuu.

  Voimia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos tosi paljon! <3
   en edes muista, milloin olen nukkunut koko yön putkeen. varmaan 6-7 kuukautta sitten, kun vauva oli isovanhemmilla yöhoidossa useampanakin yönä. yhtenä yönä en saanut nukuttua kuin muutaman tunnin, kun oli niin kova ikävä vauvaa.. siksi en ole antanut uudestaan yöhoitoon. saan kuitenkin nukkua kahtena päivänä viikossa aamulla pitkään (yleensä päivään asti), kun mieheni herää aikaisin vauvan kanssa vapaapäivinä.

   <3

   Poista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.