maanantai 21. heinäkuuta 2014

kuulumisia

12.07.2014
olen täynnä energiaa ja jaksan taas tehdä asioita. olen käynyt eläintarhassa vauvan kanssa, nähnyt ystäviä, kierrellyt vaateliikkeitä.
yksi ilta ajettiin rannalle, vauvan silmät säihkyivät kilpaa aaltojen ja mustien kivien kanssa. hän rakasti istua rantavedessä ja siirrellä hiekkaa ja kiviä veteen.

tuntuu, että menee välillä liiankin lujaa, sillä en kykene rauhoittumaan, valvottuja aamuöitä. ehkä kilpirauhaslääke on vihdoin alkanut vaikuttaa tai olen jo menossa kohti liikatoimintaa.
valokauden jälkeen kuitenkin aina romahdan muutamaksi päiväksi enkä jaksaisi kuin maata tähtikirkkaan taivaan alla. 

olen leiponut piirakoita, keksejä, aloittanut siivouksen vauvan synttäreitä varten. suru kuitenkin iskee, sillä niin moni ei pääsekään vauvan synttäreille. onneksi hän ei vielä ymmärrä, mutta minä ymmärrän ja tunnen.

21.07.2014

matkustimme vajaa viikoksi maalle mummini luo. oli rauhoittavaa iltaisin seisoa maantiellä, jossa ei ollut ketään, ei mitään. vain pysäyttävä hiljaisuus ja viljatähkät usvan peitossa. vauva nautti sukulaisten hälinästä, ja meillä oli paljon yhteistä aikaa miehen kanssa.

kaikki se elämänvoima, mikä minussa oli muutama viikko sitten, on poissa. kilpirauhaseni sekoaa. tietysti koko sisätautipoliklinikka on kesälomalla, juuri nyt kun tarvitsisin apua. vähensin lääkitystä itse, muutokset näkyvät vasta viikkojen kuluttua.

palattuamme kotiin tulin kipeäksi juuri vauvan syntymäpäivänä. jaksoin silti laittaa kahvipöydän ja seurustella vieraiden kanssa. olen vieläkin kipeä ja voisin vain nukkua. mutta juhlat olivat ihanat, ja sain loihdittua haluamani turkoosin kakun.

on tapahtunut yksi ihana asia, joka oli ennen vain kissankellonheleä unelma, mutta kohta se on totta. kerron siitä myöhemmin. 

mitä teille kuuluu? ♥ 

2 kommenttia:

 1. Hei,
  millaisella annoksella söit thyroxiinia ennen kuin laskit annosta? Tiedätkö/muistatko, millaisia lukuja kilpparilabrat näyttivät viimeksi?
  Vastaa vaikka miun blogiin, en julkaise kommenttia.
  Terveisin kakstoista vuotta kilpirauhasen vajaatoiminnan kanssa elänyt farmaseuttiopiskelija, joka haluaisi auttaa, jos vain osaa. ♥

  VastaaPoista
 2. Hämmentävää, että liikantoimintaoireet ovat tulleet viiveellä. Mutta kokeile jonkin aikaa puolikkaalla tabletilla ja seuraile oloa. Jos tuntuu, että väsyttää vaan yhtenään, niin nosta annosta hieman, joka toinen tai kolmas päivä kokonainen, muina puolikas. :)

  TSH 4 & T4V 11 kuulostavat kyllä selkeältä vajaatoiminnalta, mutta toisaalta, ei sekään niin yksiselitteistä ole. Jos mitattaisiin T3V -arvokin, niin tietäisi taas hieman enemmän todellisesta tilanteesta (T4 on varastomuodossa oleva hormoni, jonka on muututtava aktiiviseksi T3 -hormoniksi, jotta se vaikuttaa elimistössä).

  Miulla diagnosoitiin 6/2002 medullaarinen kilpirauhassyöpä ja vähän myöhemmin sen aiheuttanut, hyvin harvinainen MEN2b -oireyhtymä. Siksi vajaatoiminta. Vuosikaudet meni ihan jees pelkällä thyroxinlääkityksellä ja sen loputtomalla säätämisellä, mutta viime syksynä oli aloitettava thyroxinin rinnalle liothyronin, joka on T3 -hormonivalmiste. Jostain syystä elimistö ei enää hyödyntänyt thyroxiinia/t4:sta ja vajaatoimintaoireet ehti mennä aika kamaliksi. Pikkuhiljaa parempaan oikean lääkityksen avulla, mutta annostuksen kanssa saa säätää vielä pitkään :p

  Kilppariongelmat tuntuu olevan melkein aina enemmän tai vähemmän mutkikkaita, mutta kyllä niiden kanssa selviää, kunhan on asiantunteva lääkäri ja muistaa kuunnella omaa vointiaan.
  Tsemppiä ♥

  VastaaPoista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.