keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

vauva 1 v

1v-neuvola 

Se ei ollut mikään positiivinen kokemus. En tosin itse ollut flunssani vuoksi mukana, mutta mies oli.

Yleensä painoa ei ole tullut tarpeeksi, mutta tällä kertaa pituutta oli tullut liian vähän, minkä vuoksi joudumme lääkärille, joka on muuten kuin robotti. Neuvolantäti on aina piilosyyllistävä, ihan kuin emme ruokkisi lastamme. En muutenkaan ymmärrä millaisia valaita neuvolan käyrillä yritetään tehdä. Minä olen ollut pieni vauva ja niin myös mieheni. Aion ottaa ensi kerralla vanhat neuvolakorttimme mukaan.

Vauva oli kävellyt koko ajan neuvolassa, jutellut, sanonut äitiä ja muutenkin hurmannut hymyllään. Pinsettiote oli täydellinen ja kehitys ikätasoista. Rokotteita annettiin 3, vauva ei ollut niistä moksiskaan.

Paino: 8130g
Pituus: 72,5 cm

Syöminen

4-5 ateriaa päivässä. Vauva syö aika hyvin, kun liikkuu niin paljon. Välillä on vähän huonompia aterioita/päiviä, kun kaksi poskihammasta tekevät tällä hetkellä tuloaan.

Imetys jatkuu, aterioilla tarjoan tähtisilmälle lehmänmaitoa tai piimää. Korvike lopetettu siis. Nyt parina päivänä vauva on syönyt samaa ruokaa kuin me, mutta se on vielä vähän hakusessa, kun suupalat ovat isompia.

Tänään syötiin riisiä, maustettua kanaa, raejuustoa ja parsakaalta. Kaikkiin ruokiin lisään öljyä tai voita, jotta vauva saisi enemmän energiaa. Aamu-ja iltapala ovat puuroa. Välipaloina hedelmäsoseita, hedelmäpaloja, ruisleipää tai piimää.

Uni

Öisin nukkuu 10-11h. Herätyksiä on 2-4 ja painottuvat aamuyöhön ja aamuun auringon noustua. Ensimmäinen unipätkä on yleensä 4-6h, mikä on ihan hyvin verrattuna parin kuukauden takaiseen aikaan, jolloin heräiltiin 1-2h välein.

Päiväunia tähtisilmä nukkuu 1-2, yhteensä 2h. Yleensä vain yhdet, mutta jos on paljon uutta aktiviteettia tai ihmisiä, niin kahdet.

Kehitys

Vauva kävelee jo lähes koko ajan. Sohville ja tuoleille kiivetään ja tuhon määrä kodissamme vain kasvaa.
Matkii usein autoa ja leikkii eniten autoilla. Jännää, miten sukupuoli alkaa korostua jo nyt.
Tapailee muitakin sanoja, isiä, pappaa ja "ei"-sanaa. Odotan niin innolla, milloin seuraava sana tulee. Tanssii kovasti ja nyökyttelee päätään.
Viihtyy jo itse leikeissään, mutta välillä tulee hakemaan hellyyttä äidiltä. Kuuntelee kiinnostuneena, kun hänelle luetaan kirjoja, ja osaa pyytää kirjan lukemista uudelleen.

Matkapahoinvointi

Poika kärsii pahasta matkapahoinvoinnista. Hän oksentaa lähes aina autossa tai bussissa. Varmaan tämä on yksi syy, miksi vauvan kasvu on hidastunut, kun oksentamista tapahtuu monta kertaa viikossa matkustaessa.

Muuta

Vaatekoko on yhä 80, housuissa 74-80.
Hampaita 8.
Syö tuttia nukkuessaan ja "hätätilanteissa". Tosin hän söisi sitä koko ajan, ja monesti laittaakin tutin itse suuhunsa mussuttaakseen sitä.

4 kommenttia:

 1. On teidän vauva kyllä pieni! Hassun näköistä varmaan kun niin lyhyt taapertaa vaan kahdella jalalla.. mutta jos hänellä on kaikki hyvin, en ymmärrä, miksi terveydenhuolto on niin huolissaan! Nyt teillä on sitten taapero. (En tykkää siitä sanasta..) Onnea!:D

  VastaaPoista
 2. Onnea vielä 1-v vauvalle! Hänestä kasvaa varmasti hieno ihminen, kun hänellä on sinut äitinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon! <3
   ihanasti sanottu jälleen, kiitos. (:

   Poista
 3. Terveydenhuollossakaan ammattilaiset eivät aina huomaa katsoa muuta kuin käyriään, koska faktaa on että jotkut ovat ruumiinrakenteeltaan siroja ja pieniä ja jotkut hyvinkin vantteria ja pullukoita. Sanoisin että noin pienenä se ehkä korostuu vielä vähän enemmän mutta tasoittuu myöhemmin. Älä siis välitä (: Ja tsemppiä hirveästi arkeen! Upea blogi, aloin juuri lukemaan.

  VastaaPoista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.