keskiviikko 1. lokakuuta 2014

yritän kirjoittaa, mutta ajatukset ovat halkeilevia, kuin kuivunutta meritähteä. illat menevät nykyään sitä kaavaa, että rakas tulee kotiin töistä klo 19-20 aikaan. poika nukahtaa noin kymmenen aikaan, jolloin menen itsekin tunnin sisällä nukkumaan. miehen vapaapäivinä, jolloin minulla olisi mahdollisuus uneen, poika käy tunnin välein huutamassa ovella sydäntäsärkevästi, joten en nuku kunnolla tai ollenkaan sillonkaan. väsyttää. miten kaipaankaan niitä viikonloppuja, kun sai nukkua puoleenpäivään saakka ja makoilla sängyssä tunnin.

sana, joka kuvastaa olotilaani, on tyhjyys. jonkinlainen rauha on sisälläni pukiessani tähtisilmälle aamulla vaatteita, keittäessäni aamupuuroa, tiskatessani ja petaessani sänkyä. rauha, joka liukuu auringonsäteiden sekaan.

ja sittenkin iskee tyhjyys. syvä yksinäisyys, joka on pulppuavinaan silmäkulmissa. enkä voi itkeä. en halua itkeä lapseni nähden, vaikka joskus itkenkin. niinä hetkinä vajoan laminaattiin, ja tähtisilmä nauraa valuville ripsiväreilleni tai tulee puskemaan.

kätken tunteeni jonnekin ja jatkan päivän askareita pojan kanssa. tietenkin rakastan, tietenkin tulen onnelliseksi hänen jokaisesta hymystään, mutta silti. jokin ei ole hyvin.
ehkä se on tämä väsymys. eihän alppiruusutkaan saa terälehtiä ilman alkukesän rankkasateita. ihmisestä tulee univelassa monotoninen eikä luoville ajatuksille jää tilaa.

mutta tunnen myös olevani hukassa, totaalisesti hukassa. ajatus yliopistoon palaamisesta parin vuoden säteellä ei houkuta. en tiedä, missä olen hyvä, osaanko edes kirjoittaa. en tiedä, miksi olen muuttunut sen jälkeen, kun 12-vuotiaana aloin hamstrata mustia röyhelöhameita ja piirtää surumielisiä tyttöjä. kuka olen nelivuotisen syömishäiriön takaa, kuka olen ilman äitiyttä.

toivoisin, että valaisisitte minua näinä merihaudanmustina syysiltoina, ja kertoisitte mitä haluatte minun kirjoittavan, postaustoiveita. että elämässäni edes jokin olisi selkeää.

6 kommenttia:

 1. Iso voimarutistus sinne ♥

  Jos julkaisisit täällä sun novelleja, pieniä tarinoita tai runoja, lukisin niitä todella mielelläni :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon! ♥

   joo, voisin yrittää kirjoittaa jotain. kiitos ideasta. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Ihana, etten ole ainoa. Jaksamista sinulle! :) <3

   Poista
 3. Kaipaat selkeästi apua - hanki sitä ihan tähtisilmäsi tähden. Mitä hänelle käy, jos sinä kaadut kesken matkan? Toisista välittäminen tarkoittaa myös itsestään huolehtimista.

  Et voi rakastaa muita, ellet ensin rakasta itseäsi. Etkä voi huolehtia muista, ennen kuin itse olet kunnossa.

  Minulla on ehkä käytännönläheisempi lähestymistapa tekstiisi kuin muilla. En tarkoita vähätellä tunteitasi ollenkaan, en. Minä vain tarjoan ajatuksia ratkaisusta, joka todella voi auttaa tässä todellisessa tässä ja nyt-maailmassa. Arjessasi.

  Onko ketään, kenelle puhua? Hanki hetki omaa aikaa, pura tunteesi. Kiinalaisessa lääketieteessä tunteet ovat suurin sairastumisen aiheuttajia, näin esimerkiksi. Joskus saa olla itsekäs - aikaa itselleen, pyydä apua. Suomalaiset eivät osaa antaa apua ja lukea elekieltä.

  En tiedä missä päin asut, en tiedä haluatko puhua psykologille tai minkälaisia kokemuksia sinulla on. Mutta osaan neuvoa sinut ystävällisen, empaattisen ja mahtavan pastorin luokse, jolle joskus itse itkin 14-vuotiaana murheitani - hän siunasi jopa silloisen lemmikkikanini. Meilahden seurakunnasta löytyy tämä pitkätukkainen, kaikkia halaava lämminsydäminen ihminen. Puhu ihmeessä hänelle, jos et muille pysty.

  Voimia ja jaksamista. Elämä on taistelua, mutta sinun ei tarvitse taistella yksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ihanasta kommentistasi <3 :)
   mulla on aina syksyisin tämmöinen pieni alakulon kausi, oikeastaan aina aika ajoin, koska herkkänä ihmisenä koen asiat vahvemmin. Olet oikeassa, että tarvitsen aikaa itselleni. Toisaalta nautin enemmän siitä, kun saan olla tähtisilmän kanssa. Mutta voisin yrittää järjestää sitä omaakin aikaa. Tuo pastorisi kuulostaa aivan ihanalta. Tahtoisinkin löytää seurakunnan itselleni, se olisi yksi tavoitteeni.

   Ihanaa syksyä sinulle <3

   Poista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.