tiistai 17. helmikuuta 2015

1,5-vuotiaan kuulumisia

persikanpunainen taivaanranta ikkunasta

Siitä on aikaa, kun viimeksi kirjoittelin Tähtisilmän kuulumisia. Käytiin joku aika sitten neuvolassa ja kaikki oli hyvin, kasvu ja kehitys tasaista.

Paino: 9,6 kg
Pituus: 79,5 cm

Syöminen

Ruoka maistuu hyvin paitsi välillä on huonompia kausia.
Aamupalaksi pieni syö puuroa hedelmäpiltillä tai leipää/hedelmää/viiliä. Lounaalla ja päivällisellä samaa ruokaa kuin me, mutta kala ja vehnä aiheuttavat yöhuutoa (mahakipuja), joten niitä ollaan vältetty tai annettu välillä kokeeksi pieniä määriä. Lempiruokia ovat kanaruoat ja spaghetti/jauhelihakastike.
Välipalaa Tähtisilmä syö harvemmin, koska muutoin ei maistu päivällinen. Välipala on ollut banaani, viiliä tai riisikakku voilla. Iltapalalla samaa kuin aamupalalla. Syö mielellään kasviksia ja hedelmiä.

Ruokajuomana poika juo ab-piimää, aterioiden välissä vettä ja muutaman kerran päivässä imetän vielä. Yöimetyksestä en ole päässyt irti (huvittavaa, kun blogiini eksytään usein hakusanalla "miten lopettaa yöimetys", en ole paras mahdollinen esimerkki siitä), mutta imetän yöllä yleensä kerran ja aamulla kerran. Eli yhteensä vuorokaudessa 5-6 kertaa. Imetyksen ajattelin lopettaa pojan ollessa 2-vuotias.

Herkkuja (leivoksia tms) Tähtisilmä saa vain erikoishetkinä, vaikkapa juhlissa. Jos kuitenkin välillä leivon itse tai mies paistaa lettuja, olen antanut myös pojalle. Suklaa, karkit ja limu eivät kuulu vielä hänelle.

Uni

Poika nukahtaa klo 22-22.30 ja herää aamulla klo 09-10 välillä. Öisin herätään 2-3 kertaa. Yöt ovat siis rauhoittuneet, jos verrataan 6-7 kerran heräämisiin. Päiväunia pieni nukkuu yhdet, 1,5h - 2,5h.

Sanavarasto

Päppä (pappa)
Mämmä (mumma/maito)
Tättää (mennään ulos)
Poppää (poppaa, kuumaa)

Omaa kieltä höpöttää jatkuvasti. Osaa matkia autoa, kissaa, koiraa, lehmää, lammasta, hevosta, pöllöä, varista ja poraa.

Luonne

Aurinkoinen ja hymyileväinen poika, ei vierasta uusia ihmisiä. Mutta vieraissa paikoissa ei juurikaan viihdy. Vaatii paljon läheisyyttä ja huomiota.
Tempperamenttiakin löytyy, ja itkupotkuraivareita saadaan välillä.

Kehitys (mitä Tähtisilmä osaa)

- Juosta
- Rakentaa legoista torneja ja koota palapelejä
- Syödä osittain itse lusikalla (autan häntä vielä toisella lusikalla)
- Nyökyttää ja pudistaa päätään
- Hakata pianoa ja laittaa sieltä erilaisia rytmiä, vaihdella tempoa jne
- Viedä roskat roskikseen/vessanpönttöön, laittaa pesukoneeseen pyykkejä, puhdistaa rätillä lattiaa, "tiskata"
- Halata, antaa pusuja, silittää
- Käydä potalla istumassa vaatteet päällä
- Juoda itse nokkamukista
- "Harjata" itse hampaat ja hiuksensa
- Pukea päälleen pipon, hanskat ja kengät
- Sammutella valoja
- Heittää puoli omaisuutta vessanpönttöön

Tällainen pieni meillä asuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.