sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kun kukaan ei nuku

Vähän aikaa sitten soitti lastentautien lääkäri ja kysyi kuulumisiamme. Olemme olleet syksystä asti seurannassa poliklinikalla Tähtisilmän yöheräilyjen vuoksi. Mitään allergioita tai sairauksia ei ole löytynyt.
Sanoin, että meillä menee paremmin. Ei enää yöllisiä huutosinfonioita moneen kuukauteen ja herätyksiä muutama. Pärjäämme varmasti tästä lähtien omillamme. Ja niin puhelinlinja sulkeutui, klik. 

Ei mennyt kuin muutama yö niin Tähtisilmä huusi taas tunteja yöllä. Mikään ei ole auttanut. Viimeisenä kolmena yönä olen nukkunut 4-5 tuntia ja tuskin ymmärrän maailmasta mitään.
Esimerkkinä viime yönä poika nukahti vasta ennen kahtatoista ja heräsi huutamaan klo 03-06. Siinä välissä ehti tulla nälkäkin kaikille, joten söimme istuuduimme kaikki pöytään klo 05 ja mietimme, että tuskin kenelläkään muulla on näin valvottava lapsi. Ja ylös noustiin klo 10.30, Tähtisilmä pirteänä kuin rämeelle laskeutunut kurki aamulla.
Refluksioireetkin ovat taas pahoina, kun en saa levättyä.

Tarkoitus olisi, että nukkuisin pian muutaman yön toisessa huoneessa (siis "nukkuisin") ja mies hoitaisi yöheräilyt. Epäilys kalvaa kuitenkin, kun edes minä en saa pientä rauhoittumaan yöllä. Yritettävä on silti.

En jaksa kuunnella ihmisten naurua, kun kerron, että taas viime yönä valvottiin.
"Ai, taasko teidän pieni piti äitiä ja isiä valveilla, heh? Olet sä kyllä sellainen yöpöllö."
 En kaipaa vertaistueksi hököttävää naurua. Huumori loppuu siinä kohtaa, kun tajuaa aamupimeässä että pitäisi seuraavana päivänä pyörittää arkea kotoa ja miehen pitäisi jaksaa 10 tuntinen päivä työmatkoineen.Ja kun lopulta pitäisi nukahtaa, yrittää pidätellä kyyneliä, kunnes nukahtaa silmät puristavina epätoivosta.

7 kommenttia:

 1. voi ei! Voimia tosi paljon teille, toivottavasti helpottaisi pian <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3
   Eiköhän se tästä vielä jossain vaiheessa. Nyt on vain taas huonompi vaihe.

   Poista
 2. Tuttua! Tiedän tosiaan tunteen, kun jotkut vaan naurahtaa että "kaikki pienethän joskus valvoo, itepähän oot ties valinnut"... Meillä 1v2kk poika (sekä 2v ja 3v pojat) ja tämä pieni valvoo myös. Ei tosin useimmiten huuda, mutta marraskuun alusta asti pisimmät nukkumani yöunet ovat 5tuntia, yleensä jäävät 2-3 tuntiin - koko yö menee nukuttaessa ja hyssyttelyssä. Meillä syyksi tosin jo paljastui siis kuukausia putkeen jatkunut korvatulehdus, johon mikään lääke ei tepsi. Korvat putkitettiin kesällä myös pitkittyneen tulehduksen ja valvomisen takia, puolivuotta meni hyvin (poika nukkui yöt) ja sitten putket irtosivat :( Nyt onneksi uusi putkitus 4. maaliskuuta, auttaa varmasti mutta en usko että poika heti alkaa nukkua hyvin kun on tottunut tuollaiseen heräilyrytmiin.
  Joten tiedän hyvin väsymyksesi! Tsemppiä ♡ ja toivottavasti teidänkin tähtisilmän valvomiseen löytyisi apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onpa teillä ja etenkin sulla rankkaa :/ Tuntui kyllä nyt vähän turhalta valittaa omista unista, kun sulla tilanne vielä huonompi.
   Pystytkö sä nukkumaan päiväunia? Saatko ikinä nukkua aamulla pitkään jos vaikka miehesi herää aamulla?
   Mä en oikein osaa nukkua päiväunia. Mutta nyt on tullu nukuttua, kun väsymys on vain liian kova.
   Voi, toivottavasti toi uusi putkitus auttaisi! Voimia sulle hirveesti! <3

   Poista
  2. Kiitos! Päivällä torkun joskus kun pojat leikkii (eli "horrostan", en nuku kun kuulen toki mitä pojat touhuaa, muuten kai hajois talo xD ) ja mies kattoo lapsia jos on iltavuorossa eli aamun kotona, sekä viikonloppuaamuisin jos tarvii. Varsinaisia päiväunia en minäkään osaa nukkua. :) Mutta onneks (toivottavasti!) tämä nyt uuden korvaputkituksen myötä pikkuhiljaa alkaa helpottaa. :)

   Poista
  3. Helpottavaa tietää, että joku muukaan ei osaa nukkua päikkäreitä :D Mutta hyvä jos sun mies pystyy välillä katsoa viikonloppuisin lapsia, niin saisit nukkua vaikka kahteen ;) Onneksi kohta onkin se putkitus :)
   Ps. Kivaan aikaan sun viesti on tullut.. Oot joutunu taas valvoa :/

   Poista
  4. Niimpä! Jeps, sai taas viimeyön valvoa, toivottavasti poika nukkus nyt edes vähän paremmin ku tuntu olevan jo iteki niin väsyny monen yön lähes jatkuvasta valvomisesta - että nukkuu varmaan vaikka kipee onkin :p

   Poista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.