torstai 26. maaliskuuta 2015

Lenkillä

Juoksen ja mieleeni sinkoaa ohimeneviä ajatuksia. Taivaalla kellui viime yönä lentokoneita kuin tummassa pilkehtiviä tulikärpäsiä. Kaikki on ohimenevää. Läheiset, jotka ovat nyt ympärilläni, tulevat kuolemaan tai ehkä ehdin ennen heitä.

Ohitan pimeydessä vainuvan joen. Jos lapseni joskus putoaisi veteen ja hukkuisi, miten voisin jatkaa elämää. Elämästä on tullut niin haurasta, lohkeilevaa. Minun elämälläni on tarkoitus, suojella lastani, tähden nuppua. Jos joku olisi kertonut, kuinka syvää pelkoa äitinä voi kokea, en olisi uskonut.

Voisin heittäytyä märkään pajunkissaketoon lepäämään, olen väsynyt. Mutta silti juoksen. Koska sitten jaksan paremmin enkä kietoudu ahdistukseen illalla. Ennen jaksoin valvoa puoleen yöhön, mutta nykyään painaudun lakanoihin jo yhdeltätoista.

Mutta eilinen oli kuulas. Matkustin toiseen kaupunkiin ystävää tapaamaan, lasiseen piparkakkulähiöön. Söimme pullaa, piirakkaa, keitimme teetä. Tähtisilmä laski varmaan 20 kertaa liukumäestä, nauroi, nauroi, nauroi.
Sitten aloin puhua muistoista, että minulla on ikävä vappupiknikkiä saaressa, sitä kun joku huolehti minusta, vaikka promilletasoni oli äärettömissä. Lukkoni aukenivat vasta tuntien jälkeen, arjen lukot. Ja ystäväni sanoi, että tota halusinkin kuulla sulta. Kotimatkalla bussipysäkillä tuntematon nainen hymyili minulle, lämmin katse pähkinäisessä iltaruskossa.

2 kommenttia:

 1. Heij taas ihanuus <3 En ymmärrä, kuinka kerta toisensa jälkeen yllätät minut samankaltaisuudellasi. Se on hämmentävää, mutta kaunista :) löysin itsestäni erityisherkän ihmisen piirteet. Ehdottaisinkin että sinunkin kannattaa lukea siitä netistä. Kirjoitat vain googleen "erityisherkkyys". Minua ainakin on auttanut, kun ymmärsin herkkyyteni olevan yksi suurimmista vahvuuksistani. Ole siunattu sielunsisko <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sinä ihana! <3
   Kiva kuulla, että siellä on toinenkin yhtä herkkä, en ole siis ainoa "hullu" ;)
   Mäkin olen lukenut eritysherkkyydestä, kun siitä on viime aikoina uutisoitu paljon mediassa, ja täsmää myös hyvin muhun. Aiemmin luulin, että tämä on kroonista masennusta, mutta se onkin vain herkkyyttä. :)
   Siunattu olet sinäkin, hyvää Vapahtajamme ylösnousemisen juhlaa! :) <3

   Poista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.