keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Uusi alku


Uusi koti, uusi alku. Kaikki vaikuttaa lupaavalta. Aluksi en iloinnut asunnosta sen pienen koon vuoksi suhteessa kolmioon, mutta nyt nautin suuresta keittiöstä ja ikkunoista, pienestä lastenhuoneesta, saunan lämmöstä, tuikihiljaisista naapureista ja idyllisestä kerrostaloalueesta.
Kukaan ei enää järjestä huumebileitä alakerrassa, huuda seinän takana "ettekö te nyt vittu osaa" urheiluottelulle, sammu ulko-ovemme eteen niin etten pääse Tähtisilmän kanssa ulos, hätälukitse hissiä tahallaan kerrosten väliin ollessamme hississä tai heitä roskapusseja rappukäytävään.

Entisessä kodissani en voinut olla leikkipihalla pojan kanssa, koska piha oli täynnä mulkoilevia maahanmuuttajia, huutelevia alkoholisteja tai muuten hämäriä tyyppejä. Tämä alue on muutaman sadan metrin päässä slummialueesta, mutta kuin toinen mantere. Naapureiden parvekkeet kilpailevat kiemurtelevilla karnevaaleillaan, ja kaikki sanovat ohikulkiessaan hei.

Pakatessani tavaroita ennen muuttoa sormiini eksyi tekstinkappaleita. Tekstejä, jotka on kirjoitettu vuosina 2010-2011. Ihminen, joka saapui elämääni kuin kaukaa siintävä majakanvalo. Ihminen, jota en ajattele enää, mutta josta nään unia. Ihminen, joka puristi minusta kaikki lihat jättäen jälkeensä kalkkisen kuoren. Ja unissa hän on aina kaunis, aina yhtä kaunis, kaikki paha on hävitetty. Jospa joskus olisin vapautettu muistoista, neulanteristä.


Haluaisin pysäyttää ajan. Nyt on kaikki hyvin. Kuitenkin edessä olisi vielä yksi tentti, en vain tiedä, mistä löydän aikaa lukea.
Haluan saada kaikki tavarat järjestykseen ennen synnytystä. Haluaisin kirjoittaa enemmän, askarrella joulukortit ja tehdä ensi kertaa itse piparkakkutaikinan. Motivaatio opiskeluun on nolla.

Olen ollut yli viikon sitkeässä flunssassa. Muuttokin meni kipeänä ollessa. Hunajasta, inkivääriteestä ja tyrnimehusta huolimatta flunssa jatkuu.

Onko siellä muita vastaavassa taudissa olevia/olleita?

16 kommenttia:

 1. onnea uuteen kämppään! ja tsemppiä niin tentin lukuun, flunssaan kun kaikkiin muuhunkin <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon jälleen ihana Laura! :) <3
   Tsemppiä tässä tarvitaan. :)

   Poista
 2. Mulla oli jokin aika sitten todella sitkeä flunssa; sairastin yhteensä kolme kertaa puolentoista kuukauden aikana. :/

  - Karo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, no se oli sitten tosi sitkeä :/
   Hyvä, että nyt jo ohi. <3

   Poista
  2. Olin viime viikonloppuna Maata Näkyvissä -festareilla. Oletko kuullut kyseisistä kristillisistä festareista? :) Oli kyllä tosi mukavaa, kun sai muuta ajateltavaa.

   Tällä hetkellä yritän kamppailla itsetuntoni kanssa. Sälittää niin hirveästi itsensä puolesta, kun ei ymmärtänyt antaa olla salaperäisen miehen suhteen. Siinä vaan nöyryytti itseään... Vaikea ymmärtää, mitä Jumala minusta haluaa, kun tulkitsen kaikki tilanteet ihan väärin. Festareilla nimittäin juttelin pitkät pätkät tosi kivan miehen kanssa ja hän kysyi, saako minut kiinni jostain myöhemmin. Vaihdettiin sitten Facebookissa kaveripyyntöjä. Juteltiinkin jonkin aikaa, kunnes päätin kerätä itseni ja kysyä häntä ulos. Hän vastasi, että voi lähteä kaverimielessä. *Huokaus* En ole vastannut vielä mitään, koska en suoraan sanottuna tiedä enää itsekään, mitä haluan.

   - Karo

   Poista
  3. Joo, oon kuullut MN-festareista, mutten ole koskaan itse ollut. Olisi kyllä kiva käydä. Mukava kuulla, että viihdyit siellä. :)

   Kieltämättä surettaa/harmittaa puolestasi, että joudut kerta toisensa jälkeen kuulemaan tuon "kaverimielessä". Ei ole ihme, jos itsetuntosi on heikoilla. Toistuva torjutuksi tuleminen saa ajattelemaan, kelpaanko kellekään.
   En usko, että olet tulkinnut väärin miehiä. He itse ovat antaneet kiinnostuksen viestejä mm. Kysymällä Facebookiasi.

   Ei voida tietää, mitä Jumala on varannut elämääsi. Lopputuloksen näkee vasta myöhemmin. Mutta aivan varmasti tulet löytämään miehen rinnallesi. Älä vaivu epätoivoon, olet niin nuori ja sinulla on vielä aikaa. <3

   Poista
  4. Se oli mukava reissu. Suosittelen kyllä, jos joskus mahdollisuus päästä käymään. :)

   Sinäpä sen sanoit. Meinaa tosiaan tulla sellainen olo, kelpaanko kenellekään, ja ihastunko joka kerta vääränlaisiin miehiin. Tosin miehet, joita olen saanut pakit, ovat olleet kaikki todella erityyppisiä ihmisiä. Ei siis ole kyse siitä, että yrittäisin lähestyä joka kerta esim. salaperäistä miestä.

   Olen kyllä rukoillut Jumalan johdatusta ja pyytänyt Häntä ottamaan tämän kaipuun puolisoon pois, jos minun aikani ei vielä ole. Silti ihastun todella helposti. Se on minulle vaikeaa. Haluaisin olla iloinen ja tyytyväinen tässä ja nyt. En haluaisi ihastua keneenkään. Ehkä yritän liikaa. Ehkä en luota tarpeeksi. Ehkä minun pitäisi lopettaa yrittäminen ja antaa olla. Tosin silloin herää vain tunne, että, mitä, jos toinenkaan ei uskalla lähestyä minua. Jos en itse tee mitään, en saa koskaan ketään. Ehkä tämä on epäluottamusta, koska lopulta Jumalan suunnitelman toteutuminen ei ole minusta kiinni.

   - Karo

   Poista
  5. Puolestani saa rukoilla, että kestäisin sen, mikä on tuleva. En haluaisi lannistua, vaan nousta vielä entistäkin vahvempana ylös kuin aiemmin. <3

   Suostuin näkemään festareilla tapaamani miestä kaverimielessä. Eihän sitä voi koskaan tietää, mihin ystävyys vielä johtaa, ja muutenkin ajattelin, että hän vaikutti festareilla sen verran mukavalta ihmiseltä, että ihan kaverimielessäkin voisi nähdä. :) Hän sitten ehdotti tapaamista tälle viikolle. Sanoin, että minulle sopii milloin vain, koska minulla ei ole aikataulusidonnaisia menoja. Hän puolestaan totesi, että hänellä joka päivä jotakin menoa, mutta eiköhän jossain välissä kerkeä. Olen odottanut kärsivällisesti, mutta valitettavasti hänestä ei ole vieläkään kuulunut yhtään mitään. :( En varmaan pysty olemaan elättelemättä toivoa huomiseen saakka, mutta en oikein jaksa uskoa, että hän ottaisi yhteyttä.

   Välillä olen miettinyt ahdistuneena, pitäisikö minun ottaa yhteyttä. Jos hän ei vain saa aikaiseksi tai jos hän odottaa, että minä otan yhteyttä. Silloin kuitenkin tajuan, että eihän ihmissuhteet voi toimia vain toiseen suuntaan. Jos häntä oikeasti kiinnostaa tavata, niin hän a) ilmoittaisi jotain itsestään ja b) löytäisi jostain sen ajan tapaamiseen. Ajan käyttö on loppujen lopuksi vain priorisointikysymys. Jos miehestä ei mitään kuulu, se kertoo aika selkeästi, ettei häntä vain kiinnosta tarpeeksi tutustua minuun edes kaverimielessä. Tällä kertaa en aio lähteä kyselemään perään. Se on nähty, ettei se johda mihinkään hyvään lopputulokseen. Siinä vain kiusaa ja nöyryyttää itseään.

   Nyt suhtaudun asiaan rauhallisesta, vaikka pohjimmiltaan tuntuukin pahalta. On vaikea ymmärtää, miksi pitää edes ehdottaa näkemistä (ja vielä noin täsmällisesti), jos mikään tarkoitus ei siihen kuitenkaan ole. Miksi kysyä Facebookiani, vaikkei olisikaan ollenkaan kiinnostunut? Miksi antaa niin ristiriitaisia signaaleja?

   En syytä Jumalaa tai ole Hänelle vihainen, mutta silti on vaikea ymmärtää, miksi näin pitää tapahtua uudelleen ja uudelleen. Minulla ei ole muuta jäljellä kuin usko siihen, että Jumalan tahto on hyvä tapahtui mitä tapahtui.

   - Karo

   Poista
  6. Rukoilin sun puolestasi. <3 En vain ole saanut aikaiseksi vastata, koska sain uuden flunssan. Nyt on siis 3 viikkoa mennyt sairastaessa, kun edellinenkään ei ollut ehtinyt parantua.

   Kyllähän tuo aika käsittämättömältä tuntuu kohdallasi, että festarimies ehdotti näkemistä, mutta sitten hänestä ei kuulu mitään. Vai onko nyt kuulunut? Teit aivan oikein heittäessäsi pallon hänelle tapaamisen suhteen. Jumala ei päästä sua helpolla. Mutta niin kuin olen ennenkin kirjoittanut muistaakseni, myös Paholainen hallitsee täällä ja ohjaa ihmisten päätöksiä. Ja jokaisella on vapaa tahto, johon Jumala ei voi yleensä puuttua. En siis usko Jumalan heittävän elämääsi toistuvasti pettymyksiä miesten suhteen, koska Jumala on hyvä, eikä halua aiheuttaa meille mielipaha, surua, pettymystä.

   Ehkä Jumalan tarkoitusperät ymmärtää vasta tuonpuoleisessa elämässä. Mutta älä anna itsetuntosi romuttua tuollaisten miesten vuoksi. Ja olet kaunis, muista se. <3 Voin rukoilla vielä uudestaan puolestasi.

   Poista
  7. Joo, minunkin flunssani oli todella sitkeä. :/ Jos vain suinkin pystyt, lepää kunnolla pari viikkoa, vaikkei mitään flunssan oireita enää olisikaan. Siten minulla flunssa ei enää palannut.

   Ikävä kyllä hänestä ei ole mitään kuulunut eikä varmaan kuulukaan. :( Loppujen lopuksi sillä ei olisi mitään merkitystä, vaikka hän ottaisikin yhteyttä joskus tuhannen vuoden päästä, koska se kuitenkin kertoisi kaiken hänen kiinnostuksen määrästään. Ehdottaa silloin, kun hänelle itselle sopii eikä vaivaudu ilmoittamaan itsestään mitään...

   Olisin toivonut, että hän olisi mieluumin rehellisesti sanonut, ettei halua tavata. Totuus kuitenkin tulee aina lopulta esiin ja se satuttaa silloin paljon enemmän. En ymmärrä, miksi hänen piti tehdä tällä tavalla minua kohtaan. :( Ei siitä mihinkään pääse, että hän toimi väärin eikä sitä tarvitse hyväksyä, mutta haluan antaa hänelle anteeksi.

   Niin, Jumalan tiet ovat tutkimattomat. Ehkä olen joskus vielä iloinen siitä, että sain näiltä kaikilta paikilta, kun se Jumalan tarkoittama puoliso tulee eteen.

   Ehkä nyt on sellainen hetki, että voisin lopettaa etsimisen ja yrittämisen. Nauttia siitä, että olen nuori ja vapaa. :)

   - Karo

   Poista
  8. Joo, lepäisin jos vain pystyisin. :) Mutta on vähintään käytävä ulkona lapsen kanssa ja kaupassa ja neuvolassa. Toki pahimpina päivinä olemme kotona vain.

   Sepä juuri, että olisi mieluummin sanonut, ettei tahdo enää tavata sua, kuin satuttanut enemmän hiljaisuudellaan. Se on jännä, että uskovaisetkin toimivat näin, feidaavat puoliksi sovitut näkemiset. Hyvä, ettet kuitenkaan katkeroidu kaikesta vaikeudesta huolimatta.

   Joo, jos olisin sinä niin nauttisin sinkkuudesta tekemällä kaikkea mukavaa yksin ja kavereiden kanssa. Sitten jos nyt tapaisit sen oikean, todennäköisesti menisitte pian naimisiin, muuttaisitte yhteen ja ehkä saisitte pian lapsenkin. Vaikka ne on ihania asioita, ja tapahtuvat sulle varmasti, niin ansaitset vapauden ennen isoja elämänmuutoksia :)

   Poista
  9. En tiedä, teinkö viisasti vai en, mutta minua vaivasi sen verran paljon festarimiehen tapaus, että laitoin hänelle viestiä. En siis mitään perään ruikuttamis -meininkiä, vaan lähinnä totesin, että olisi ollut paljon reilumpaa sanoa heti suoraan, ettei halua nähdä eikä niin, että joutuu itse päättelemään tuhannen vuoden odotuksen jälkeen, että kyllä tarkoittikin ei. En halunnut, että hänelle jää sellainen vaikutelma, että tämä oli oikea ja hyvä tapa hoitaa asia ja, että tilanteesta pääse sanomatta mitään.

   Ajattelin, ettei hän vastaisi ollenkaan, mutta vastaus yllättikin minut täysin. Hän pyysi anteeksi ja sanoi, ettei tämän näin olisi pitänyt mennä. Hän sitten ehdotti näkemisaikaa ensi viikolle. En ole kuitenkaan nyt varma, kannattaako minun suostua. Onneksi voin kuitenkin miettiä asiaa ihan rauhassa. Voisitko rukoilla puolestani, että Jumala kirkastaisi minulle oikean tien? :)

   - Karo

   Poista
  10. Olisin varmaan itsekin tehnyt noin. On vaikea sanoa, kannattaako sinun nähdä mies ensi viikolla. Siinä on puolensa ja puolensa. Jos hän taas tekisi oharit. Mutta voin rukoilla, tietysti. :) Jumalalla on hyvä vastaus.

   Poista
  11. Käytiin tänään "treffeillä" (= tavattiin kaverimielessä). :) Käytiin ajelulla ja kahvilla pari tuntia. Oli mukavaa ja aika meni nopeasti. Höpöttelin ja hänkin kyllä puhui ihan mukavasti.

   Näin jälkikäteen vaan nousee pintaa valtava epävarmuus: Viihtyikö hän seurassani? Haluaako hän enää nähdä? Sanoinko jotain typerää? Nolasinko itseni? Jne. En ole varma, miltä treffien jälkeen pitäisi tuntua. Ehkä minulle on virheellinen käsitys asioista, jos luulen, että asian täytyisi olla kerralla selvää (näin varmasti toki joskus on, mutta ei aina).

   En ole varma, miten minun tulisi edetä. Tai ehkä tiedänkin, kunhan nyt en kärsimättömänä ala sooloilemaan. :D Rukoilin eilen Jumalaa ja kysyin Häneltä suoraan, saanko tavoitella X:ää. Mieleeni nousi kirkkaana ajatus:"Älä, anna hänen tavoitella sinua." Sen jälkeen Raakel. Tutkittuani asiaa enemmän huomasin jotain: miten Jaakobista ja Raakelista tuli pari? Jaakob työskenteli seitsemän vuotta Raakelin isällä, jotta hän saisi Raakelin kerran vaimokseen. Aika selkeä merkki. :D

   - Karo

   Poista
 3. Pakko tarkentaa, etten tuolla merkillä siis tarkoittanut sitä, että tämän tyypin tulisi tehdä vastaavaa kuin Jaakob tai minun tulisi alkaa esittää vaikeasti tavoiteltavaa. Pointti on siinä, että annan hänelle tilaa osoittaa kiinnostuksensa, jos sitä on. :)

  - Karo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun saitte sovittua "treffit". :)
   Nuo kysymyksesi ovat ihan tuttuja, kyllähän sitä liikkuu päässä vaikka mitä treffien jälkeen.
   Jumalan antama neuvo tuntuu järkevältä tähän tilanteeseen. On ehkä hyvä, ettet aloita keskustelua hänen kanssaan, vaan antaa hänen aloittaa jos hän niin tahtoo. Valitettavasti miehet on usein niin pölhöjä, etteivät muista ottaa yhteyttä, mutta kyllä jos hän oikeasti on kiinnostunut sinusta, hän osoittaa sen. Yritä pitää toiveesi mahdollisimman matalina, olettehan nähneet vain "kaverimielessä".
   Niin mä vähän ajattelinkin, että festarimies voisi tulla isäsi firmaan töihin, heh. ;)

   Poista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.