maanantai 7. joulukuuta 2015

Viimeiset viikot


Raskainta ovat päivät, kun lapsi ei nukahda päiväunille. Niitä päiviä on yhä enemmän.
Tarvitsen edes hetken päivässä, kun voin napsauttaa teekeittimen päälle ja käydä sohvalle makuulle. Tai nukahtaa itsekin; pois purjehtiva valo saa iltapäivästä uupuneeksi.

Arki kahden lapsen kanssa pelottaa: saanko enää ollenkaan lepoa? Miten pystyn antamaan tarpeeksi rakkautta molemmille lapsille? Iskeekö taas piikikäs babyblues?

Terveys on alkanut pettää. Oikeastaan sitä on tapahtunut pitkin loppusyksyä, mutta kynnykseni lääkäriin on korkea kaiken kokemani jälkeen.
Toisesta silmästä sumentuu osittain näkö toisinaan, mutta nyt sumea kohta on melkein koko ajan verkkokalvolla. Kuukauden jatkunut toispuolinen kurkkukipu. Leposykekin käy yli 130, minkä vuoksi nukkuminen on vaikeaa. Neuvolassa ei juurikaan välitetä.

Mutta kuolemanpelkoa ei silti ole, koska vointini on muuten hyvä. Ulkoilemme pojan kanssa melkein säällä kuin säällä, jaksan kokata, siivota, tehdä joulukortteja, lukea tenttiin, lukea pojalle joulukirjoja. Odotan tosi paljon, että viimeinenkin tentti on ensi viikolla ohi, ja saan keskittyä sen jälkeen vain joulun valmisteluun ja synnytykseen. Infernaaliseen kipuun ja rakkauden putoamiseen kohdustani.

Onko siellä muita useamman lapsen äitejä? Miten te jaksatte?

Ps. Muistakaa, että minua voi seurata myös we heart it:ssa.

8 kommenttia:

 1. Onko sulla otettu pään magneettikuvia? Kun tuo näön sumeneminen voi johtua näköhermon tulehduksesta, joka taas joillakin voi olla merkki Ms -taudista - kannattaisi poissulkea se vaihtoehto?! En halua pelotella kuitenkaan, toivottavasti et ota tätä suoraa kommenttiani loukkaavana :)
  Mutta joo, mulla on 4v, 3v ja 2v pojat sekä 8kk vauva, ja toukokuun alussa taas tulossa vauva. Onhan se välillä rankkaa, ja vaatii arjen suunnittelua eri tavalla. Mutta toisaalta, lapsille on myös hyvin paljon seuraa toisistaan ja ehdin kyllä raskausväsymyksissäni makoilla tunnin-pari sohvalla vauvan nukkuessa päiväunia ja muiden leikkiessä (tai katsoessa jotain dvd:tä :D ), vaikka ihan nukahtamaan en pystykään. :)
  Tsemppiä, kyllä kaikki järjestyy! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pään magneetissa oon käynyt 5v sitten. Silloin oli kaksoiskuvia, mutta magneetissa ei löytynyt mitään. Epäiltiin borrelioosia aiheuttajaksi.

   En tietenkään loukkaantunut tuosta, kyllähän silmäoireet pitäisi ottaa aina vakavasti. :)
   Luin netistä, että raskauden aikana saattaa esiintyä näössä muutoksia. Jossain lääkäripalstalla suositeltiin silmälääkärille menoa vasta raskauden jälkeen, jos oireet jatkuvat/tai aiemmin, jos pahentuvat. Pitää neuvolassa taas mainita.

   Sä olet aivan superäiti. Nostan hattua sun jaksamiselle. Noin monta lasta tuovat varmasti valtavasti rakkautta. Hyvä, että saat itsekin vähän huilattua päivän aikana. Ihanat kaksospojat <3
   Muistan kun vähän hämmästelit mun unelmaa yhdestä lapsesta, mutta jännästi tuo mieli muuttuu, kun Tähtisilmä on jo aika "iso", alkoi mulla nousta taas vauvakuume. :)

   Kiitos paljon tsempistä, voimia myös sun raskauteen! <3 :)

   Poista
  2. En mää kyllä mikään superäiti mielestäni ole, ei sitä aina jaksa toimia satasen teholla. Tänään ei tullut aamulla hanasta vettä, hermot meni ja syötin pojille koko päivän leipää, banaania ja pannukakkuja, pistin lastenohjelmat pyöriin ja makasin vaan sohvalla - siis melkein koko päivän xD :) toivottavasti huomenna on taas reippaampi olo, ja vettäkin rupes tulemaan taas.
   Itse olen toki onnekas siinä mielessä, että terveys on kutakuinkin kunnossa eikä tarvitse sen takia isommin ressata (ok, keskoriski kylläkin, mutta toistaseksi hoitunut seurannalla ja turhan rehkimisen pois jättämisellä.)
   Mutta kuten sanoit, lapset tuovat niin paljon rakkautta, että en vaihtaisi osaani helpompaan vaikka kaikki ei aina sujukaan suunnitelmien mukaan tai edes niiden vierestä, kun on monta pientä. :)
   Ja joo, mun mielestä on hassua kun joku jo nuorena päättää haluavansa vain yhden lapsen - mutta ei sekään tietysti ole väärin. Ite en vain pystyis sellasta päätöstä pitämään :D :D Mutta en halua tuomita ketään tietenkään, jokainen tekee miten parhaakseen kokee :)

   Poista
  3. Pannukakut kuulostaa hyviltä :)
   Mullakin on päiviä, kun poika syö nuudelia ja kananmunaa, kun ei jaksa muuta laittaa. :D
   Se on tosi mahtavaa, että sun terveys on pysynyt kunnossa. On toi keskosriski varmaan henkisesti pelottavaa, mutta hyvä jos sitä pystyy ennaltaehkäisemään olemalla rennosti.
   Ihanaa, että teille syntyy toukokuussa uusi pieni <3
   Yritän sitten omassa synnytyksessä miettiä sua ja sitä, että sä oot käyny tän jo neljästi läpi, ja mä vasta toisesti :D

   Poista
 2. tekis mieli aina kommentoida jotain kaunista ja tsemppaavaa, mut tuntuu ettei löydä mitää hyviä sanoja. siispä tyydyn toivottamaan paljon jaksamista ja tsemppiä sekä hyvää joulun aikaa teiän perheelle. <3ehkä kaikki järjestyy nii miten parhaaksi on nähty, aina :')

  VastaaPoista
 3. Sulla on aina kauniita ja tsemppaavia sanoja mulle! <3 :)
  Toivon myös sulle rauhallista ja lämmintä joulunodotusta <3
  Varmasti järjestyy kaikki. :)

  VastaaPoista
 4. Ai sä olet taas raskaana... Miksi? Kun eikö se edellinenkin ollut kiven takana ja kamalan vaikeaa. Ja mietitkin tuollaisia kysymyksiä. Ehkä minut leimataan nyt ilkeäksi kun ajattelen näin, mutta musta on outoa hommata lapsia jos joutuu pelkäämään ja huolehtimaan noin paljon. Sä sen yhden jo sait kuitenkin. No, oma valinta tietenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellinen raskaus ja sen jälkeinen aika oli toki vaikeaa, mutta kukaan ei sano, että kaikki menisi samalla kaavalla tällä kertaa. Eivät edes lääkärit. Mulla on ollut kokonaisuudessaan helpompi tämä raskaus.
   Musta mun ei tarvitse perustella erityisesti, miksi halusin toisen lapsen, mutta tämä oli pitkään harkittu päätös molempien osalta.
   Ja nuo kysymykset on ihan normaaleja uudelleensynnyttäjän mietteitä.
   Toki ymmärrän pointtisi ja huolesi, mutta tämä on mun elämäni, niin kuin jo totesitkin. :)

   Poista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.