tiistai 14. kesäkuuta 2016

Horisontti


En jaksaisi tapella. Odotan vapaapäiviä kuin kuita, mutta pahat sanat valtaavat sisimpäni. Huudetaan ja katsotaan toisia kyysilmin.
Lääkkeen aiheuttama ärtymys, hermokipu, levottomat lapset, tiskivuori, väärät tuotteet kaupasta. Liikaa tekosyitä olla rakkaudeton. Sanot, että olisipa jo työpäivä, ettei tarvitsisi olla kotona.

Pariterapiasta soitettiin, että vielä täytyisi odottaa jonossa pari kuukautta. Kesälomat, ja kaikki siirtyvät levolle.

Oli suuri askel soittaa terapia-aikaa. Kertoa kaikki ongelmat. Ongelma ei ole se, ettemme osaisi keskustella. Osaamme, mutta emme vain ehdi tai jaksa.

Meillä on erilaiset näkemykset tulevaisuudesta. Minä tahdon vakiintua ja elää perhe-elämää, mies tahtoo katsoa omia unelmiaan ja vähän liidellä. Ymmärrän sen, mutta haluaisin meidän katsovan samaan horisonttiin. Toisaalta tiedän, että minun pitäisi arvostaa enemmän hänen haaveitaan.

Haluaisin tehdä jotain erityistä. Ostaa liput Välimeren saarelle tai vuokrata mökin järven rannalta. Että saisi pyyhkäistyä arjen karpalot iholta. Tekisi meille kaikille hyvää.

12 kommenttia:

 1. Todella surullista lukea, että miehesi on halunnut kanssasi perhe-elämän, mutta silti haaveilee aivan muista asioista. Sä oot niin kiltti ihminen, että ajattelet hänen unelmiaan, mutta muista myös miettiä mitä sä haluat :) Haluaisin sanoa jotain vielä, mutta en saa sanotuksi. Onneksi ootte kuitenkin hakenut apua ongelmiin, se kertoo mun mielestä jo tahdosta olla yhdessä ja rakkaudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon myötätunnosta ♡
   kyllä mun miehelle perhe on myös tosi tärkeä, mutta hänellä on unelmia, jotka vaativat paljon sitoutumista ja aikaa. Se näkyy meidän arjessa.
   Oon tajunnut, etten voi muuttaa häntä. Voin muuttaa vain omaa asennetta. Kieltämättä se on hankalaa, mutta oon mielestäni vähän edistyny.
   Onneks mulla on tämä blogi ja lenkkeily, niin saan vähän toteuttaa myös itseäni.

   Joo, avun hakeminen tuskin on ainakaan pahitteeksi tässä tilanteessa. Kyllä mulla on kova tahto saada tämä paletti onnistumaan. ♡

   Poista
 2. Eriävät tulevaisuuden toiveet ovat varmasti suuri haaste parisuhteessa. On hankalaa kulkea yhdessä eteen päin, jos määränpää on eri.

  Mielestäni sekään ei ole oikein, jos vain sinä muutat asennettasi. Molempien olisi tultava toisiaan vastaan, jotta se ei olisi toinen, joka joutuu myötäilemään toisen unelmia.

  - Karo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä joo, todella kova haaste. En koskaan olisi ajatellut, että meillä on näin eriävät ajatukset tulevaisuudesta.

   Se on ihan totta, etten voi olla ainoa, joka mukautuu tilanteeseen. Olen tavallaan jo luopunut unelmistani. Valitsen mieluummin lapset.

   Poista
 3. Tuli mieleen yksi aforismi jossa sanottiin, että ''yksi tärkeimmistä matkoista mitä voi tehdä, on tulla toista puoli tiehen vastaan.''

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ja merkityksellinen aforismi. Kiitos tästä muru. ♡ :)

   Poista
 4. Koko elämäänsä ei ole tarkoitus suunnitella eikä jakaa täysin samanlaisena toisen kanssa, mutta jos katse on aivan eri suunnissa se väistämättäkin aiheuttaa ongelmia.
  Muiden tavoin neuvoisin ehdottomasti että älä ole ainoa joka tekee kompromisseja ja myötäilee, joskus on siihen toisenkin opittava ja ehkä jopa jostain luovuttava, vaikka ei toki kaikesta.
  Jonot terapiaan on aina ihan tuskattuvan pitkiä, mutta aivan varmasti sen kaiken odottamisen arvoista. Meillä se ainakin helpotti kovasti kun sai jonkun ulkopuolisen puolueettoman ihmisen sanomaan mielipiteensä ja neuvonsa.
  Paljon tsemppiä teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sanoistasi. ♡
   Jonot on kyllä pitkiä. Hienoa kuulla, että teillä oli pariterapiasta apua. :)
   Toivottavasti meilläkin. Itse olen jo vähän sokeutunut tilanteelle, niin ulkopuolisen mielipide olisi tarpeen.

   Poista
 5. En osaa sanoa muuta kuin että rukoilen miehellesi mielen muutosta. Tunnen tuon kantamasi tuskan avoliitossa elämisestä, itsekin sen kokeneena (nyt olen ollut naimisissa jo useita vuosia).
  Mutta Jumala voi!! Ja Jeesus elää!! Käy uskovien kokouksissa niin paljon kuin voit, kuuntele ylistysmusiikkia lasten kanssa, Katso tv7:aa. Saakoon Herran henki vallata kotisi ilmapiirin. Siunausta kovasti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, jos jaksat rukoilla puolestamme ♡
   Olisi kiva tietää, miten oma miehesi lopulta suostui avioliittoon. Tie on kyllä raskas. Mutta ihanaa, että te olette naimisissa nyt. :)
   Seurakunnassa käyminen on kyllä jäänyt satunnaiseksi. Mutta TV7:aa katson ja kuuntelen ylistysmusaa.
   Siunausta sulle paljon sisko. Kiitos sanoistasi. ♡

   Poista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.