keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Lumivalkeus


En ymmärrä kroppaani. Polte voimistui vasemmassa jalassa päivä päivältä, kunnes en pystynyt enää nukkua kivulta.

Puhelu neurologian polille, josta sain reseptin Lyricaan. Epilepsialääkkeeseen, joka on viihdekäytössä kaduilla, ja johon liittyy kuolemantapauksia. 
En alistunut hakemaan moista myrkkyä, ihan jo imetyksenkin kannalta. Ja koska olen kahden pienen äiti, minun on pysyttävä tässä todellisuudessa. Valitsen mieluummin kivun kuin humalaisen olon.

Nostin kipukynnyslääkkeen maksimiannokseen. Viime yönä pystyin jo nukkua, koska se lamaa keskushermostoa. Jumalalle kiitos, että tällaisia lääkkeitä on olemassa.
Yhtenä iltana uhmasin kipua, ja kävin juoksemassa pienen lenkin. Kipu vain yltyi liikunnasta, mutta mielelle se oli enforfiinipuuskaa.

Tämä on kuin taivas, joka on muurattu niin umpeen, ettei sieltä pääse loistamaan tähtien lumivalkeus. Mutta niin kauan kuin on elämää, on toivoa. Ja kun taivas murskataan auki, on tähtien valo sokaiseva.

15 kommenttia:

 1. Minä aloitin Lyrican lauantaina pienellä annoksella. Ei tämä niin kamalaa ole kuin pelotellaan, tehosta kipuihin ei tosin vielä osaa sanoa mitään. Jatkettava sinnikkäästi. Alun humalainen, huimaava olo on mennyt ohi eikä sitä ollut kuin kahtena päivänä ja siedän annosnostojakin jo paremmin. Suosittelen kokeilemaan - ennakkoon kun ei mitenkään tiedä, onko lääke sopiva ja tehokas vai ei. Imetys tietenkin on asia, joka täytyy varmistaa lääkäriltä. Mutta farmasistina ja kipupotilaana sanoisin, ettei kokeilemalla mitään menetäkää. Aina voi lääkkeen voi lopettaa, jos se ei sovi.

  Kipusi kuulostaa pelottavan tuskaiselta. Toivon sinulle paljon, paljon voimia - älä menetä toivoasi, kyllä sinuakin auttava keino löydetään. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saisit apua Lyricasta. ❤ uskon kyllä, että siitä voi olla paljon hyötyä, vaikka siitä hurjia juttuja liikkuukin.

   Imetys on lääkärin mukaan ok, mutta itse silti pelkään. Jos lääkkeessä on suora kielto imetykselle, niin en mielellään sitä syö, ellei ole aivan pakko.

   Kiitos paljon tuestasi. ☺❤ välillä toivo häviää, mutta en lakkaa yrittämästä.

   Poista
 2. Lyrican väärinkäyttöä vierestä seuranneena voin kirota sen alimpaan helvettiin, mutta en kiellä etteikö siitä joku voisi apuakin saada. Hallittu kokeilu voisi sinunkin tapauksessa olla ihan järkevää.
  Elämisesi kivun kanssa kuulostaa niin rankalta etten voi edes kuvitella mitä käyt läpi. On todella kurjaa, että joudut tuollaisesta kärsimään. Toivottavasti tutkimukset tuottavat pian tulosta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että voisin hyötyä Lyricasta. Täytyy keskustella vielä lääkärin kanssa, kunhan pääsen sinne.

   Tää on kyllä rankkaa, enkä toivoisi tätä kenellekään. Mutta uskon ja toivon, että jotain saataisiin selville, että elämäni voisi olla kivuttomampaa/oireettomampaa. Kiitos paljon, että elät mukana tilannettani ja annat mulle toivon sanoja. ❤☺

   Poista
  2. Se on totta, että voisin hyötyä Lyricasta. Täytyy keskustella vielä lääkärin kanssa, kunhan pääsen sinne.

   Tää on kyllä rankkaa, enkä toivoisi tätä kenellekään. Mutta uskon ja toivon, että jotain saataisiin selville, että elämäni voisi olla kivuttomampaa/oireettomampaa. Kiitos paljon, että elät mukana tilannettani ja annat mulle toivon sanoja. ❤☺

   Poista
 3. Hoidan työkseni kroonisesta kivusta kärsiviä potilaita, ja lyrica on niitä harvoja lääkkeitä joista hermokipuun saa apua. Lääkkeen aloitus voi olla hankalaa, mutta jos siitä alkukankeudesta on palkkana kivuttomampi elämä ja toimintakyky, niin kannattaa antaa mahdollisuus. Lyricaa ei juurikaan yksinään käytetä huumaavassa tarkoituksessa, viihdekäytössä sen tehtävä on boostata muita huumeita. Jos viittasit triptyliin kipukynnystä nostavalla lääkkeellä, niin onhan sitäkin käytetty mm. masennukseen, unettomuuteen, migreeniin ja epilepsiaan. Lääkkeillä voi annostuksesta riippuen olla useita eri käyttötarkoituksia, eikä sitä kannata sen perusteella tuomita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos asiantuntevasta kommentistasi. :)
   Mielenkiintoista kuulla ihan ammattilaisen mielipide asiaan.
   Onneksi jalan pahin hermosärky helpotti itsestään, niin ei tarvinnut aloittaa Lyricaa. Mutta onneksi resepti on nyt, niin se on saatavilla, jos tilanne pahenee.
   Tosiaan viittasin Triptyliin kipukynnystä nostavalla lääkkeellä. Triptylistä on ollut mulle valtava apu kolmoishermoalueen kipuun ja muihinkin kipuihin/kihelmöintiin.

   Poista
  2. voin kompata, oma työnantajani joka oli mennyt aika surkeaan kuntoon auto-onnettomuuden seurauksena saatiin kivuttomaksi lyrican avulla. Alkoholin kanssa ei sovi, mutta en usko että se on sinun kohdallasi mikään erityinen ongelma.

   Poista
  3. Hienoa kuulla. :) kiitos tästä tiedosta!
   En tosiaan usko alkoholin olevan ongelma, kun oon aika lailla nollatoleranssissa.

   Poista
 4. Hei! Itse käytön lyricaa ahdistukseen tai olen käyttänyt jo monta vuotta. Se oli pelastus elämälleni. Ei tietenkään kaikille sovi ja hermokipuihin täysin erijuttu. Suosittelen kuitenkin koittamaan! Seurasin blogiasi pitkään, mutta jostain syystä unohdin blogisi kauniin nimen.. :( mutta nyt täällä haluan tsempata eteenpäin. Luin kaikki tekstit ja olet uskomattoman vahva, varmasti paras äiti lapsillesi!<3 kirjoitat todella kauniisti ja vaikka itse olen ateisti/uskoton, minua ei haittaa puheesi jeesuksesta. Et tuo site mitenkään erityisesti ilmi joten itse pystyn suhtautumaan hyvinkin neutraalisti. Hyvä, että olet löytänyt täällä vielä yksi muiden mukana etsii suuntaa.. - Drowned

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! :)
   Onpa mukava kuulla, että oot päässy elämässä jaloille Lyrican avulla. Oon ite kuullut vain negatiivisia kokemuksia, niin antaa paljon uskoa, kun kuulee näin hyviä kertomuksia kyseisestä lääkkeestä. Lääketiede on kyllä meidän pelastus.

   Kiitos paljon kauniista sanoistasi. ❤ ihana kuulla, että löysit blogini taas pitkän ajan jälkeen ja tekstini koskettavat sua. :')
   Hyvä kuulla, etteivät tekstini Jeesuksesta/uskosta haittaa, vaikket itse uskokaan. :) suosittelen sullekin. Tietynlaisen tyhjyyden sydämessä/omassa elämässä voi täyttää Jumala. Hän rakastaa sinuakin valtavasti ja on kulkenut kanssasi vaikeat ajat. ❤
   Valoisaa syksyn aikaa ja kaikkea hyvää sunkin elämään! :) ❤ kommenttisi oli päiväni piristys.

   Poista
 5. Piti vielä lisätä äsköiseen. Kirjoitat niin kauniisti, että väkisin valuu kyyneleet. Kaikkea hyvää teidän syksyyn<3 -drowned

  VastaaPoista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.