sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Tunnelmia ennen jouluaEn ole saanut kirjoitettua. Liian paljon kipua ja väsymystä. Olen kuitenkin miettinyt paljon teitä lukijoita, ja ollut kiitollinen siitä, kuinka ihania ihmisiä on ympärilläni tukemassa minua.

Neurologiselta kirjattiin ulos ja jätettiin yksin kipujen kanssa. Väsyttää, miksi täytyy kärsiä niin paljon.
Yliopistolle on palattava tammikuussa tekemään jotain kursseja. Nuorin lapsi on vasta 11kk, joten haluan olla vielä kotona, enkä kipujen vuoksi pystyisikään opiskella niin ripeään tahtiin.

Mutta tämä on elämä, jonka olen saanut, ja sen kanssa on elettävä.
Fysioterapiassa käyn selän, käsien ja jalan kipujen vuoksi. Fysioterapeutti kysyi, uskonko raajojen kipujen olevan yhteydessä yläselän kipuun. Sanoin, että miksei. Selkää ei ole kuvattu toistaiseksi.

Meidän arki on jatkunut onneksi samaan tahtiin. Ollaan käyty muskarissa, leivottu joulutorttuja ja pipareita, käyty jouluostoksilla, ulkoiltu. Oma vapaa-aika täyttyy liikunnasta, fysioterapialiikkeistä ja iltaisin katson silmät ristissä TV7:aa.

Onni löytyy hetkistä, kahdesta terveestä lapsesta, joista nuorimmainen syö jo itse ja kävelee tukia pitkin, isompi piirtää upeita autoja ja taloja. Vanhemmista, jotka palasivat jouluksi Suomeen, ja veivät juuri lapset ulos, niin saan vähän levätä flunssaa pois. Ystävistä, joita ei tule nähtyä usein, mutta joiden tekstarit ja puhelut virvoittavat. Jumalan työstä, josta saan todistaa ystävilleni, ja joka synnyttää hedelmää heidän sydämissään.

Tämän joulun suurin toiveeni on käydä kirkossa. En ole käynyt joulukirkossa vuosiin, koska olen ollut joulut niin huonossa kunnossa, viime joulun viimeisilläni raskaana.
Toivon, että pystyisin unohtaa kaiken joulukiireen, ja nauttia elossa olemisesta, perheen läsnäolosta, läheisyydestä ja kynttilöiden lämmöstä, kääntää katseen jouluseimen valaisevaan toivoon.

10 kommenttia:

 1. Hyvää joulua ♥ Olen seurannut sun blogia nyt jo tosi kauan! Meidän toinen lapsi syntyi marraskuussa, terve poika. Mä toivon sun kipuja pois. Pakkohan niiden on joskus helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, siunattua joulua teidän perheelle! ❤ aivan upeaa, että ootte saaneet perheenlisäystä. Muistan sun joskus kertoneen, kuinka paljon haaveilit toisesta lapsesta. Tämä uutinen ilahdutti mua tosi paljon. 😊 onneks olkoon vielä terveestä, kauniista pojasta! 💖 ja voimia sun arkeen!
   Mä toivon kans, että kivut lähtis pois. Sitä on paljon rukoiltu. 😇

   Poista
 2. Jatkan edelleen rukoilemista puolestasi. <3 Jumala on hyvä, muista se.

  Saanko muuten kysyä, miten suhtaudut eutanasia-aloitteeseen? Sinä, jos joku, pystyt varmasti ymmärtämään, mitä on kipu ja kärsimys.

  Omista kuulumisistani voisin sanoa sen verran, että poikaystäväni muutti kuukausi sitten pohjoisesta tänne pääkaupunkiseudulle töiden perässä, mistä olen oikein iloinen. Enää ei tarvitse matkustaa pitkää matkaa joka viikonloppu. Toivon kovasti, että menisimme naimisiin, mutta ehkä ei kannata hätiköidä. :)

  - Karo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän todella paljon rukouksistasi. ❤☺

   En kannata eutanasia-aloitetta, koska se sotii vastaan Raamatun kuudetta käskyä: älä tapa. Raamatun mukaan elämään kuuluu myös kärsimys. Toki jos oma lapsi sairastuisi vakavasti, olisi pienen ihmisen kärsimyksen katsominen äärimmäisen rankkaa. Jumala pystyy kuitenkin tekemään ihmeitä. Kuulin juuri seurakunnasta miehestä, jolle suunniteltiin saattohoitoa parantumattoman syövän vuoksi. Mies tuli viimeisillä voimillaan seurakuntaan, täyttyi Pyhällä Hengellä ja koki ihmeparantumisen. Seuraavissa kontrollikokeissa syöpää ei enää löytynyt hänen elimistöstään. Hän sai terveen paperit, lääkärit eivät olleet uskoneet silmiään. Tämä tapahtui siis lähiseurakunnassani. Eli kyllä, niin kauan kuin on elämää, on toivoa.
   Silloin kun mulla oli kovimmat kolmoishermosäryt päällä, mietin kuitenkin, että haluan ennen kaikkea elää, elämä itsessään on niin arvokasta. Vaikka toki kävin päivittäin synkissäkin vesissä ja mietin, ettei elämäni ole elämän arvoista niillä kivuilla.
   Eutanasian raja on myös niin vaikeasti vedettävä. Joissain maissa (Hollannissa kai) nuorille aikuisille suunnitellaan eutanasiaa vakavan masennuksen vuoksi, koska he itse haluavat kuolla. Toisin sanoen he vaativat itselleen kivutonta itsemurhaa. En aliarvioi heidän sairautensa vakavuutta, mutta kyseenalaistan tässä myös lääketieteen tarkoituksen, jonka tehtävänä on ylläpitää elämää. Jumala on antanut ihmisille niin paljon viisautta, että lääketiede on keksitty (mikä siunaus) ja ihmisten tulisi käyttää järkeään oikein ja tehdä Jumalan tahdon mukaisia päätöksiä. Mutta tämä tästä aiheesta. :)

   Onpa ihanaa kuulla, että poikaystäväsi muutti pk-seudulle. :) nyt ei tarvitse enää tuntea jatkuvaa ikävää. Jumala on hyvä, kun antoi poikaystävällesi työpaikan täältä.
   Siunausta teille ❤ ja rukoilkaa yhdessä avioliittoa, mikä on Jumalan tahto siinä. Kiirehtiä ei kannata vaan katsoa ajan kanssa, mitä tulee tapahtumaan. :) ♡

   Poista
  2. Ps: Mutta tiedän kyllä uskovaisia, jotka ovat avioituneet muutamien kuukausien sisällä ensitapaamisesta. :)

   Poista
  3. Olen kanssasi samoilla linjoilla eutanasia-kysymyksessä. Halusin vain kysyä, koska välillä on vaikeaa ulkopuolelta mennä sanomaan, millaista on oikeasti elää kovissa kärsimyksissä. Ja olet aivan oikeassa myös siinä, ettei syntiinlangenneessa maailmassa elämä ole aina helppoa tai kivutonta. Ihmisillä on jotenkin kummallinen kuvitelma siitä, että kaiken pitäisi olla aina niin helppoa ja onnellista (avioliitto, työnteko jne.), jolloin se menee helposti siihen, että nykyisin ajatellaan, että oman henkilökohtaisen onnellisuuden tavoittelu on kaikki kaikessa muiden ihmisten kustannuksella. Sinänsä ymmärrän tämän, koska jos ei usko, että on olemassa pyhä ja oikeudenmukainen -ja toisaalta hyvä ja armollinen - Jumala, varmaan minäkin tekisin mitä huvittaa, koska minulla olisi vain tämä yksi ainoa elämä aikaa yrittää tehdä itseni onnelliseksi katoavilla asioilla, jotka eivät lopullista onnen tunnetta kuitenkaan anna. Pyhä Henki on ihmeellinen, koska vaikeissakin tilanteissa sydämessäni on rauha ja ilo. :)

   Uskon kyllä, että avioliitto vielä jossain vaiheessa aukeaa. Olen rukoillut siihen Jumalan johdatusta.

   Siunattua joulua! <3

   - Karo

   Poista
 3. rakkaudentäyteistä ja rauhallista joulua teiän perheelle! <3 toivottavasti pääset käymään kirkossa :) sielä on varsinkin jouluna ihana tunnelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! 😊❤🎄
   Siunattua ja ihanaa joulua myös sinulle! ☺
   Toivon myös kovasti, että kirkossakäynti onnistuisi. Flunssa on vielä sitkeästi päällä, toivon että paranisin jouluksi niin pääsisi kirkkoonkin 😊

   Poista
 4. Rauhallista, iloista, rakkaudentäyteistä ja mahdollisimman kivutonta joulua sinulle ja koko perheellesi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! 😊💖
   Siunattua ja tunnelmallista joulua myös sinulle sekä onnea uudelle vuodelle 2017! 😊❤🎄🎉

   Poista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.