torstai 22. joulukuuta 2016

Yksi yö jouluun

omia kuvia

Jouluvalot keinuvat ikkunassa, maa on musta, ilmassa on kaipauksen tuntua.

Jouluun tiivistyy valtavasti toiveita ja odotuksia. Ihmiset kaipaavat kaiken materialoiston ja notkuvien joulupöytien lisäksi läheisyyttä ja rakkautta. Liian monet toiveet kuitenkin särkyvät.
Ihmiset saavat mielihyvänsä alkoholista, toiset selaavat somea läpi joulun ja tykkäävät mitä kauniimmista kuvista unohtaen läheisensä ja ympäröivän maailman.
Parisuhteet hukkuvat kulisseihin, ja lapset odottavat vanhemmiltaan ennen kaikkea läsnäoloa. Joulu on lasten juhla, mutta lahjavuori ei korvaa aikuisen syliä ja lämpöä.

Löysin itseni muutama päivä sitten harhailemasta kauppakeskuksessa. Ostin miehelleni pari lahjaa, jotka eivät tuntuneet erityisiltä. Olisin halunnut ostaa jotain kallista ja upeaa, yhtä upeaa kuin hän.

Eilen katsoin TV7:aa ja siellä puhuttiin aidosta joulutunnelmasta. Se ei tule lahjoista tai putipuhtaasta kodista vaan Jeesus antaa tunnelman ja rauhan. Meidän ei tarvitse täyttää sydäntämme materialla, koska se on vain maallista ja ohimenevää. Kristus riittää.
Kun olin kuullut nuo sanat, aukenin rauhalle. Tyhjyys sisälläni täyttyi Pyhällä Hengellä, ja unohdin jo lahjat.

Mitä jos tänä jouluna voisimme unohtaa siivous-, lahja- ja ruokapaineet sekä ennen kaikkea älypuhelimet, ja keskittyä joulun oikeaan sanomaan?
"Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja."

Hän ei halua meidän elävän joulua kimmeltävissä kiiltokuvissa.
Hän haluaa, että rakastaisit perhettäsi. Hän haluaa antaa syntisi anteeksi. Hän haluaa antaa sinulle tämän hetken, tämän päivän, jotta voisit muistaa, miksi elät täällä.
"Yhden käskyn minä teille annan: rakastakaa toisianne".

Rakastakaa.

Siunattua joulua sinulle rakas lukijani. ❤🎄

2 kommenttia:

 1. Tärkeä asia muistettavaksi, niillekin jotka eivät usko Jeesukseen. Tärkeintä on aina perhe ja läheiset, ei lahjat ja ruoat. Itse yritän vuosi vuodelta tsempata tässä yhä enemmän, mutta vieläkin väkisin vähän kokee aina stressiä ja tulee tiuskittua turhaan. Mutta pikkuhiljaa hyvä tulee, ei meistä täydellinen ole kukaan.

  Rauhallista ja kaunista joulua sinulle ja koko perheellesi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti sanoit ja oikeassa olet. Joulusta on vain pikkuhiljaa tullut yhä suurempi kulutusjuhla. Itselläni on samat ongelmat kuin sinulla ja etenkin siivoamisesta otan aina vähän stressiä. Mutta ei anneta minkään viedä pois aikaa läheisiltämme.

   Kiitos samoin levollista ja tunnelmallista joulua myös sinulle! :) ❤🎄

   Poista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.