keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Hääpukua metsästämässäEnsimmäinen asia hääpukua miettiessäni oli budjetti. Olisi ihana kierrellä morsiuspukuliikkeitä kaason kanssa ja ostaa sieltä puku, mutta puku tulisi maksamaan 1000€ vähintään.
Selasin paljon käytettyjä pukuja Facebook-kirpputoreilta, mutta monet olivat väärän kokoisia ja ei-pestyjä. Pelkkään pesuun ja pienennykseen olisi uponnut jo saman verran rahaa kuin netistä tilattuun uuteen, ja lisäksi paljon aikaa ja vaivaa.

Joten päädyin selailemaan hääpukusivustoja, niitä kuuluisia "Kiina-halpisversioita". Monilla sivustoilla on kuitenkin kuvia puvuista asiakkaiden päällä ja heidän kommenttejaan ostamistaan puvuista. Ainakin tähän mennessä puvut ovat olleet juuri sellaisia kuin mallin päällä.


Päädyin ensiksi tämäntyyppiseen lumivalkoiseen pukuun, koska se on juhlava ja hihaton. Hihattomuudessa on silti riski, että pukua voi joutua kiskomaan ylös vähän väliä. Ja vaikka prinsessamaiset, muhkeat puvut ovat kauniita, en kuitenkaan ole tyyliltäni kovin prinsessamainen.


Seuraavaksi rakastuin merenneitopukuihin. Katsoessani itseäni peilistä tajusin, että merenneitomalli sopisi ehkä fitness-kunnossa olevalle ja pitkälle naiselle, muttei minulle, lyhyelle ja epäfitness-vartaloiselle. Ajatus muutenkin kokovartalomyötäisestä puvusta sukulaisten edessä ei nappaa. Jos menisimme naimisiin ulkomailla merenrannalla kahdestaan, puku olisi täydellinen.Tuli harkittua myös muita värejä. Turkoosia ja beigeä lähinnä. Mutta valkoinen on niin puhdas ja klassinen hääpuvun väri, etten halunnut antaa muille väreille sijaa, vaikka puvut upeita ovatkin.Tämäntyyppisestä puvusta haaveilin myös, jossa hihat laskeutuvat kauniisti käsivarsille, mutta tulin kuitenkin tulokseen, että se olisi liian paljastava minulle.


Lopulta löysin sen oikean. Norsunluunvalkoisen, herkän ja kauniin. Juuri herkkyys oli se kriteeri, jolla valitsin puvun. Haluan puvun kuvastavan persoonallisuuttani, kuitenkin niin, että se korostaa myös naisellisuuttani.
En aio kuitenkaan paljastaa pukua täällä, koska blogi on mieheni tiedossa, ja haluan hänen näkevän minut "ensimmäistä kertaa" vasta hääpäivänä.

Aion tilata puvun keväällä hyvissä ajoin. Luulen, että joudun käymään ompelijalla, jos puku onkin liian iso tai ei istu jostain kohti.
Tavoitteena olisi karistaa vielä viisi kiloa elokuuhun mennessä, niin olisin tyytyväinen. En ole millään häädieetillä, vaan pyrin syömään terveellisesti ja liikkumaan säännöllisesti. Pysyvästä elämäntapamuutoksesta on kyse. Jossain vaiheessa aion alkaa gluteenittomalle ja maidottomalle dieetille ja katsoa, miten kivut siihen reagoivat.

Unelmien puku on siis löytynyt.


2 kommenttia:

 1. Mä en oo täysin maidottomalla ruokavaliolla mutta oon vähentänyt maitotuotteita rutkasti ja voin kyllä sanoa että on vaikuttanut moneen asiaan. Kivuista en osaa sanoa, mutta itsellä ainakin mahaongelmat ja iho-ongelmat on vähentyneet huomattavasti. Ainahan sitä voi tosiaan kokeilla.

  Täälläkin on yks lyhyt ja ei fitnes vartaloinen jolle tulee olemaan varmaan hankalaa aikanaan hankkia hääpukua, itsekään en mitään hurjan kallista haluaisi.
  Mutta ihanaa että löysit lopulta sopivan puvun, olet varmasti kaunis morsian. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mahtavaa kuulla, että oot saanu maidottomasta ruokavaliosta apua vatsa/iho-ongelmiisi ☺
   Mä en itse käytä oikeastaan kuin hapanmaitotuotteita, ja refluksioireet on lieventyny huomattavasti. Niin varmasti maidoton voisi auttaa vielä enemmän 😊

   Hääpuvun on kyllä kalliita. Jos asut pk-seudulla, niin Helsingissä on semmoinen käytettyjen hääpukujen liike kuin muistaakseni Love Birds. En ole siellä käynyt, mutta monet on sitä suositelleet. Kaikista halvin on tietty fb-kirpparit ja puvut netistä esim. Jsshouse- ja Light in the Box-sivusto.

   Kiitos paljon ihanista kehuistasi ❤ sinustakin tulee kaunis morsian sitten aikanaan ☺💖

   Poista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.