perjantai 3. helmikuuta 2017

Suuria uutisia
Palasin yliopistolle parina päivänä viikossa. Välillä opiskelu tuntuu hienolta, välillä taas mietin, kuinka voisin olla jossain muualla kuin puuduttamassa itseäni akateemisilla kirjoilla. Kuopus jää itkemään aina perääni kotiin isin kanssa melkein koko ajaksi, kun olen poissa. Lähteminen tuntuu pahalta, vaikken ole kuin neljä tuntia poissa. Mutta silti.

Yhtenä päivänä välähti mieleeni ala, jota voisin opiskella. Katsoin pääsykoevaatimukset, ja siihen tarvisi opetella kokonaan uusi asia. Treenaamiseen menisi ainakin pari vuotta. Kiinnostus vähän lopahti, mutta mietin silti asiaa päivittäin, mitä jos.
En vain meinaa uskaltaa lopettaa yliopistoa. Tuntuu, että putoan lopullisesti kaikesta, ja päädyn lähikaupan kassalle. Vaikka mielekäs työ sekin on, pidän kovasti asiakaspalvelusta, mutta kapasiteettia olisi muuallekin.

Olin ylistämässä (siis soittamassa) seurakunnassa jokin aika sitten. Yksi nainen tuli rukoilemaan eteen. Yhtäkkiä hän kääntyi taaksepäin katsoen minuun ja sanoi:
"Sinä tulet parantumaan kokonaan sairaudestasi. Jumala puhui minulle juuri. Kuolemanpelkosi on murrettu."
En tuntenut naista eikä hän minua. Liikutuin vähän lavalla, että joku puhui niin spontaanin syvästi minulle. Tapasin naisen kokouksen jälkeen ja hän kehotti minua vain uskomaan, että olen parantunut. Vaikka olisi oireita.

Muutama päivä tapahtuneen jälkeen aloin laskea lääkeannosta. Kivut vain yltyivät parissa päivässä, joten palasin tuttuun ja turvalliseen annokseen. Kivut tuntuvat nykyään koko kropassa, silmissäkin.


Sitten pääsenkin kertomaan elämäni yhden suurimmista uutisista.
Mieheni sydän on auennut avioliitolle, monen vuoden rukoilun jälkeen. Ja mieheni on asiasta hyvin onnellinen, luonnollisesti myös minä.

Kirkko ja hääpaikka on jo varattu, samoin valokuvaaja ja kampaaja, onneksi sain ammattilaiset, hyvät ystävät näihin tehtäviin.
Kirkko on Suomen suosituimpia, ja olin varma, että sinne olisi monen vuoden jonot. Pikaisen rukoilun jälkeen soitin kirkkoon, ja sain tietää, että tälle kesälle oli vielä vapaita vihkimisaikoja, mikä oli virkailijan mukaan poikkeuksellista.

Hääpaikka oli työn takana, koska pääkaupunkiseudun suosituimmat hääpaikat ovat varattu jo sitä seuraavallekin kesälle. Ja kaikki on älyttömän kallista, tilavuokrat pilvissä.

Kävimme katsomassa pari seurantaloa ja yhden museon, mutta ne eivät olleet mitään mahtavia elämyksiä. Ensimmäisen omistaja asui yläkerrassa ja paikka oli muutenkin vähän sotkuinen. Toinen paikka oli muuten hieno, mutta vähän kummituskartanomainen ja ikkunat rumat. Nämä kaksi seurantaloa sijaitsivat muutenkin metsän keskellä, joten olisi pitänyt ottaa vieraille bussikuljetus. Museossa ei taas ollut minkäänlaista hohtoa ja se oli keskellä vilkasta tieliikennettä.

Mutta löysimme ihanan hääpaikan puolen tunnin matkan päästä kirkolta, vanhan tehdashallin, ja vielä edullisen. Se ei tuota mitään wau-elämystä vaan pikemminkin neutraalin vaikutelman. Pienellä koristelulla siitä saa kuitenkin kauniin. Ja vanhoissa rakennuksissa on aina nostalgiaa.

Olen niin innoissani häiden järjestämisestä.
Meille ei tule mitkään suuren budjetin häät, mutta haluan kuitenkin yrittää tehdä hääjuhlastamme meidän näköisen. Meidän häissä tulee olemaan hyvää ruokaa, kohtuudella alkoholia, musiikkia ja hengellisyyttä. Koska kuulumme mieheni kanssa eri kirkkokuntiin, ovat molemmat suuntaukset häissämme esillä. Uskon että ne tuovat yhdessä juhlaamme pyhyyttä, koskettavuutta ja iloa.

Sen vuoksi siis pientä hiljaiseloa on ollut, kun olen ollut hääsuunnittelujen ja tenttikirjojen parissa. Yllättävän paljon voi yhteen päivään mennä aikaa ja suunnittelua, puheluita ja sähköposteja.

Kiinnostaisiko teitä lukea enemmänkin hääjutuista?


14 kommenttia:

 1. Voi että kuinka tulinkaan onnelliseksi sun puolesta! Ihanaa, onnittelut! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos paljon! ☺💖 ihanaa, jos onneni saa myös sut onnelliseksi. 😊

   Poista
 2. Ihana postaus <3 Lisää hääjuttuja ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ❤ pistetään hääjuttuja tulemaan. 😉

   Poista
 3. ihanaa, onnea teille <3 ja ehdottomasti lisää hääjuttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitoksia paljon!! 😊❤ hääjuttuja on tulossa ☺

   Poista
 4. Ihana ja toivottu uutinen! <3 Jumala kuulee todellakin rukoukset. Herra siunatkoon myös tulevaa avioelämäänne. :)

  - Karo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumala todella kuulee. Kiitos, kun rukoilit niin monesti puolestamme. :) ❤

   Poista
 5. ♥ ihanaa, lämpöinen onnitteluhalaus! hääjutut kiinnostaa! :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon! ☺❤ mulla on yksi hääpostaus luonnoksissa, mutta vähän varmaan menee vielä aikaa, ennen kuin julkaisen sen (koulujutut vie liikaa aikaa). 😊

   Poista
 6. Onneksi olkoon! Ihana kuulla hyviäkin asioita tämän masentavan vuodenajan keskelle. Ansaitset niin kovasti tulla onnelliseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ❤😊 sinäkin ansaitset niin paljon. Elämääsi on luvattavissa vielä paljon hyvää ja kaunista. ❤

   Poista

Jokainen sana on merkityksellinen.
Vastaan kommenteihin blogiini.